•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pansini, Geff i mi

U utorak 8. decembra u 19:45 sati u Velikoj galeriji Doma kulture Studentski grad na festivalu Alternative film/video 2015 biće otvorena izložba „Pansini, GEFF i mi“ autora Diane Nenadić i Željka Serdarevića. Pre toga u Maloj sali sa početkom u 17 sati istog dana biće održano predavanje Mihovil Pansini (1926-2015).

U hrvatskoj kulturnoj istoriji i kinematografiji 20. veka Mihovil Pansini je zabeležen kao jedan od onih slobodnih mislilaca i vizionara koji su kršili pravila, narušavali konvencije i širili granice, otvarajući polja novih mogućnosti, prinoseći liberalizaciji i de-provincijalizaciji kulturne sredine u vremenima koja se danas, možda i pogrešno, nazivaju „olovnima“. Uz poseban amaterski filmski opus ostvaren tokom 1950-ih i 60-ih u Kinoklubu Zagreb, jedna od krunskih manifestacija tog veličanstvenog napora bio je 1960-ih godina u svetu jedinstveni interdisciplinarni Genre Film Festival (GEFF) u Zagrebu, nastao iz ideje „antifilma“ kojom je Pansinijeva generacija zarazila naraštaje filmskih istraživača, umetnika i intelektualaca različitih profila na području bivše Jugoslavije i šire. Izložba „Pansini, GEFF i mi“ upravo je posvećena ovom jedinstvenom stvaraocu i GEFF festivalu.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...