•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Passion (2013)

„Strast“, erotski triler u režiji Brajana de Palme, je rimejk francuskog filma „Love Crime“ iz 2010. godine (režija: Alain Corneau; gl. uloge: Kristin Scott Thomas, Ludivine Sagnier).

Film prati osvetu mlade poslovne žene kada joj njena nadređena ukrade ideju.

Smrtonosna borba izbiće između dve žene zaposlene u multinacionalnoj reklamnoj agenciji. Izabel je mlada i ambiciozna devojka puna kreativnih ideja. Njena šefica Kristina je manipulativna osoba i povešće svoju asistentkinju sve dublje u igru zavođenja, manipulacije, dominacije i poniženja. Kada Izabel dospe u krevet sa jednim od Kristininih ljubavnika, između njih dve započeće pravi rat. U noći ubistva, Izabel je u pozorištu, a Kristina dobija zavodničku poruku. Od koga? Kristina voli iznenađenja. Naga odlazi u susret misterioznom ljubavniku koji je čeka u spavaćoj sobi...

„Mislim da je triler najbolji žanr za vizuelno pripovedanje. To je žanr koji nisam radio od Raising Caine pre 22 godine. Svideli su mi se karakteri u filmu Love Crime, ali sam na drugačiji način razmišljao o otkrivanju ubistva. Prepravio sam scenario želeći da održim stalnu napetost i tako da u jednom momentu postoji mnogo osumljičenih i niste sigurni ko je ubica. Uradio sam nekoliko trikova kako bi publika poverovala u jednu stvar, a onda bi se nešto drugo dogodilo“, kaže Brajan de Palma.
O izboru glavnih glumica u filmu reditelj dodaje: „Numi je opasna. Ona može da bude zastrašujuća kao Izabel jer ne znate šta joj je u glavi. Rejčel Adams je seksi i vrlo je zabavna u ulozi zle žene. Glumice obično ne vole da igraju manipulativne osobe kao što je Kristina, ali Rejčel je pristala na to. Takođe, Numi i Rejčel su igrale zajedno u filmu Šerlok Holms i dobro se poznaju, tako da su sigurno uplovile u opasnu teritoriju. One se nisu plašile u kom smeru film ide, što njihov odnos čini vrlo dinamičnim i ubedljivim“.

O ideji za film, Brajan de Palma kaže: „Na internetu sam našao reklamu sa dve australijske devojke koje su stavile telefon u zadnji džep od pantalona i išle gradom snimajući ljude koji su se za njima okretali. Taj spot su videli milioni ljudi. Izgledalo je kao da se one dobro zabavljaju. Ali, ispostavilo se da su video postavili marketinški stručnjaci i da je to bila reklama za telefon. Uradio sam isto u ovom filmu sa Izabel koja je kreativni genije i Kristinin asistent“.

Film je bio u takmičarskom programu na 69. Venecijanskom filmskom festivalu.

Žanr:drama, msterija, triler
Godina:2012
Reziser:Brian De Palma
Scenario: Brian De Palma, Natalie Carter
Uloge: Rachel McAdams, Noomi Rapace, Karoline Herfurth
Uzrast:R
Studio: SBS Productions
Zemlja:Nemačka
Jezik:Engleski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila