•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Penguins (2019)

Nakon što je ranije pokazao svoju filmsku vrednost u March of the Penguins i Happy Feet filmovima, član porodice u sportskoj odori Spheniscidae bio je prirodan izbor za uklјučivanje u stalno rastuće jato Disneynature.

Ali čak i više od onih poznatih filmova o lavovima, šimpanzima i medvedima koji su mu prethodili, Penguins se dokazuju posebno divnima - priča o starosti koja je opremlјena privlačnim antropomorfnim slojem koji može da vas natera da zaboravite da gledate intimno snimlјen dokumentarac umesto animirane avanture.

Dobar deo tog uspeha može se pripisati izboru ptice koja je u pitanju.

Umesto da treniraju svoje leće na Emperor rasi, koji je bio predstavlјen u pomenutom dobitniku oskara 2005. godine, režiseri Alastair Fothergill, veteran Disneynature, i Jeff Wilson odabrali su manje, izrazito izražajne Adelie-ve pingvine, koji su rođeni kao likovni glumci. Rezultat, upakovan u kompaktnu, ADD pogodnih 76-minuta, trebalo bi da golica publiku kada se dogega u bioskope u sredu uoči proslave Dana planete Zemlјe.

Kada se prvi put sretnemo sa Steve-om (razigrano izražen od strane inteligentnog pripovedača filma, Ed Helms-a), jasno je da je on ptica malo drugačijeg perja. Lako ometani petogodišnji pingvin odvojio se od ostalih muških Adelie-a i morao je da napravi tragove kako bi ih sustigao dok koriste kratko antarktičko proleće kako bi napravili gnezda i pronašli odgovarajuće životne partnere, u tom redosledu.

Na kraju, Steve dolazi do mesta gde treba da bude, i dok bi na njegovim sposobnostima izgradnje gnezda moglo da se malo poradi, on osvaja srce veselog ali praktičnog Adeline-a, jer se njihov ples za parenje odigrava uz klasičan rok REO Speedwagon-a “Can’t Fight This Feeling.”

Naravno, ako je ovo Disneynature proizvodnja, njihov domaći život je prepun svih vrsta opasnosti, uklјučujući kruženje kitova ubica i leopard foka, a da ne spominjemo kažnjavajuće gorske vetrove. Svi su bili intenzivno uhvaćeni tokom perioda od tri godine od strane 16-članog tima koji deli glavne fotografije odjavne špice, čija upotreba dugih sočiva i pingvinskih kamera omogućava širok, sveobuhvatan pristup ledenom staništu.

Nakon što je izveo brojne Disneynature produkcije, Fothergill je očigledno dobio format do nauke ovog trenutka, ali čini se da on i Wilson koriste čak i lakši, oporniji dodir ovde, išavši lakše sa činjenicama dok podižu humor. Očigledno da u tom smislu pomažu hilјade pingvina, posebno vođa Adelie, koja je bila prožeta senzibilitetom New York-a od strane Helms-ove, koja ne može a da ne stavi osmeh na vaše lice.

Žanr:dokumentarni
Godina:2019
Reziser:Alastair Fothergill, Jeff Wilson
Scenario:David Fowler
Uloge:Ed Helms
Uzrast:G
Studio:Disneynature, Isobel Griffiths Limited
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:76 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...