•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Penn Badgley

Penn Dayton Badgley (rođen novembra 1, 1986) je Američki glumac i muzičar. Poznat je po ulogama Dan Humphrey u CW tinejdžerskoj drami „Tračara“ (2007-2012), kao i Joe Goldberg u Netflixovoj triler seriji „Ti“ (2018-present). Za „Tračaru“, dobio je šest „Teen Choice Award“ nominacije, a za seriju „You“, osvojio je MTV Movie i TV Award kao i „Saturn Award“ nominacije. Badgley je prvobitno postao poznat u ulozi Phillip Chancellor IV u sapunici „The Young and the Restless“ (2000-2001), koja mu je donela „Young Artist Award“ nominaciju.

Badgley je rođen u Baltimore, Maryland, kao sin Duff i Lynne Murphy Badgley. Njgov otac je prvo radio kao novinar zatim kao izvođač radova. Takođe je bio i kandidat „Green Party“ za guvernera Vašingtona 2008-e godine. Badgley je bio školovan od kuće kao dete. Roditelji su mu se razveli kada je imao 12 godina. Oduvek je hteo da se bavi muzikom, pa je tako 1998. snimio neobjavljeni pop-singl, navodeći u intervjuima taj napor kao „užasan i pogrešan“.

Između 2007. i 2010. izlazio je sa koleginicom iz serije „Tračara“, Blake Lively. Dok od 2011. do 2013. sa Zoi Kravitz. Godine 2014. počeo je da se zabavlja s pevačicom Domino Kirke. Venčali su se 27. februara 2017. godine u Njujorku, a time je postao očuh njenom sinu. U februaru 2020. godine objavili su da čekaju prvo dete. Sin im se roio u avgustu 2020. godine.

U martu 2010. godine Crveni krst Amerike ga je najavio za člana Nacionalnog kabineta slavnih, grupe poznatih ličnosti koje promovišu usluge Crvenog krsta. Godine 2011. podržao je pokret Okupirajte Vol Strit, a takođe je saveznik pokreta „Black Lives Matter“. Želi da dijalog o policijskoj brutalnosti uključi žene žrtve, a takođe podržava prava LGBT+ osoba.

Filmografija

2001 - The Fluffer – Mladi Šon Makgins

2003 - Debating Robert Lee - debater

2006 - John Tucker Must Die - Skot Taker

2007 - Drive-Thru - Van

2008 - Forever Strong - Lars

2009 - The Stepfather – Majk Harding

2010 – Devojka na lošem glasu - Tod

2011 - Margin Call – Set Bergam

2012 - Greetings from Tim Buckley – Džef Bakli

2014 - Parts per Billion - Erik

2015 – Cymbeline - Posthumus

2016 - The Paper Store – Sigurd

2016 - Adam Green's Aladdin - Princ Monaka

2021 - Here Today – Reks

Televizija

1999 - Will & Grace - Tod

2000—2001 - The Young and the Restless – Filip Č.

2000—2002 - The Brothers García – Edie Braon

2000 - Daddio - Тod

2002 - The Nightmare Room - Majk

2002 - Do Over – Džoel Larsen

2002 - What I Like About You – Džejk Vud

2003 - The Twilight Zone – Trejs Malon

2004—2005 - The Mountain – Sem Tani

2006 - The Bedford Diaries – Oven Gregori

2007—2012 - Gossip Girl – Den Hamfri

2015 - The Slap - Džejmi

2018—present – You – Džo Goldberg

Podeli:



Preporucujemo

Preminuo je tvorac Ulice Sezam
Cocaine Bear (2023) - uskoro
Michelle Rodriguez
Uloga muzike u filmu
Promocija knjige Stefana Arsenijevića „Malo iznad tla“...
Vira Farmiga
Michael B. Jordan
"Kikoriki: Već viđeno“ na Porodičnom vikendu 28. i 29....
Murder mystery 2 (2023) - uskoro
Ladybug & Cat Noir The Movie (Miraculous Le Film) (2023) -...
The Offering (2022) (2022)
Ni traga od nestalog glumca i nakon 12 dana
Colin Farrell
Završen DOK 5 festival - Dokumentarci „Moj prijatelj...
Nominovani za Oscara 2023.
Robert Duvall
"South Park" se vraća
Eagle Eye (2008) (2008)
Ispunio očekivanja - Zarada nastavka Avatara premašila...
Predstavljamo filmove iz Enter Dok takmičarske selekcije...
Cillian Murphy
Alcarràs (2023) - uskoro
Ljubavni filmovi na Pickbox TV-u koji će otopiti i...
Šeron Stoun: Glumila sam sa velikim zvezdama i oni mrze...
Secret Headquarters (2022) (2022)
Jovo Maksić
Ticket to Paradise (2022) (2022)
Elemental (2023) - uskoro
Mili Bobi Braun
Mads Dittmann Mikkelsen