•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Philomena (2013)

Philomena je emocionalna priča nadahnuta istinitim događajima, obojana tragedijom i komedijom, o dvoje vrlo različitih ljudi, koji se udružuju na znamenitom putu. Oni naime pokušavaju doći do istine koja se krije iza priče koja je čak pola veka bila obavijena velom tajne.

Philomena Lee, Irkinja od sedamdesetak godina, ostala je trudna kao tinejdžerka 1952. godine. Njena ju je porodica zbog sramote poslala u samostan Roscrea, Co. Tipperary, gde su je, uz još dve devojke u istim okolnostima, smatrali posrnulom ženom. U zamenu za pažnju koju su joj opatice tamo pružale, morala je raditi u tamošnjoj praonici, a sina Anthonyja je smela da viđata samo sat vremena dnevno.

Kad je Anthonyju bilo tri godine, odveden je iz samostana protiv volje njegove majke, jer su ga opatice odlučile prodati jednoj američkoj porodici. Philomena je sledećih 50 godina provela uzalud pokušavajući da pronađe svoje dete.

Žanr:drama
Godina:2013
Reziser:Stephen Frears
Scenario:Steve Coogan, Jeff Pope
Uloge:Judi Dench, Steve Coogan, Sophie Kennedy Clark
Uzrast:PG-13
Award:Nominovan za 4 Oscara, 18 nagrada i 37 nominacija
Box office:27.4M USD
Studio:BBC Films, Baby Cow Productions, British Film Institute (BFI)
Zemlja:UK
Website:philomenamovie.com/index.html
Jezik:Engleski
Trajanje:98 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu