•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pjevajte nešto ljubavno (2007)

Pjevajte nešto ljubavno je hrvatski dugometražni film, premijerno prikazan na pulskom festivalu 2007. godine. Film je spoj više žanrova i važi za najbolji hrvatski film u zadnjih 15 godina, koji ne spada isključivo u žanr drame. Veliki broj glumaca koji su glumili u ovom filmu, glumili su i u tv seriji Bitange i princeze i tu se vidi direktan uticaj reditelja Gorana Kulenovića.

Glavni lik Struja (Ivan Herceg) je lider demo benda "Kad je prljavi Hari upoznao prljavu Seli" i ima nedoumica sa bivšom devojkom Anjom (Olga Pakalović) koja nosi Strujino dete. Bendu treba novac za snimanje ploče. Međutim, pare ne nabavljaju sve dok klavijaturista Mario (Ivan Đuričić) ne dobija ponudu da sviraju na svadbi na kojoj ne poznaju mladence. Uz male nesuglasice, svi članovi benda prihvataju da sviraju na svadbi. Istovremeno, policajac Siniša (Enez Vejović) želi da uhapsi bubnjara Žlajfu (Hrvoje Kečkeš) zbog posedovanja droge, ali zahvaljujući Struji, on ostaje van zatvora. Dolazi dan svadbe, bend se sprema, a basista Deni (Ivan Glovacki) priznaje svoje ljubavne ciljeve. Dolazi početak veselja, ulaze mladenci Anja i policajac Saša. Anjina udadba šokira Struju i umesto da sviraju vesele pesme, repertoar počinju pesmom "Moj bijeli labude" od Prljavog kazališta. Nakon pauze, Struja sam svira deo pesme "Supermen" od Hladnog piva. Saša gubi kontrolu nad sobom, i nakon kratke tuče sa Strujom, uz pištolj odvodi njega i Anju u sklonište za svedoke. Rodbina se grupiše i počinje potera za Sašom. Mladin otac, Boža (Žarko Potočnjak) je heroj ove situacije, jer je dobio metak od Saše i zadržao ga sve dok nije došla policija i uhapsila ga. Saša se zaklinje da će ubiti Struju. Strujin otac ubija Sašu čim je izašao iz zatvora.

Muzičku podloga predstavnja rok scenu sa prostora bivše Jugoslavije. Korišćene su između ostalog pesme od Prljavog kazališta, Hladnog piva, Haustora, Novih fosila, Harisa Džinovića, Leta 3, Riblje čorbe, Đorđa Novkovića.

Žanr:komedija
Godina:2007
Reziser:Goran Kulenović
Scenario:Goran Kulenović
Uloge: Ivan Herceg, Ivan Djuricic, Ivan Glowatzky
Award:2 osvojene
Studio: Hrvatska Radiotelevizija (HRT)
Zemlja:Croatia
Jezik:Hrvatski
Trajanje:106 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...