•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Plavi voz (2010)

„Plavi voz“ je srpski film iz 2010. godine za koji je napisao scenario i režirao ga Janko Baljak. Film je premijerno prikazan 19. maja 2010. godine na filmskom marketu u Kanu, specijalnu projekciju imao je 25. maja 2010. godine, na nekadašnji Dan mladosti u Muzeju "25. maj", a svoju bioskopsku premijeru imao je na Filmskom festivalu „Cinema city“ u Novom Sadu 6. juna 2010. godine.

Ovo je netipičan tinejdžerski film sa specifičnom političkom pozadinom, gde se radnja dešava u onih sedam dana u vreme žalosti zbog Titove smrti, kada je u Beogradu i drugim gradovima nekadašnje Jugoslavije bilo nepristojno biti srećan, kada nisu radili ni bioskopi, ni pozorišta, kada su novine izlazile sa crnim okvirima, i kada je naročito uvredljivo bilo biti zaljubljen na način kako su zaljubljeni glavni junaci ovoga filma.

Ipak, iz te paradoksalne situacije, kada se slavlje i izbor za "Mis proleća" u jednom razredu maturanata prekida vešću o smrti "najvećeg sina svih naših naroda i narodnosti" kreirana je dramska radnja sa nizom ironičnih, komičnih, ali i tragikomičnih zapleta, studija naravi jednog kolektiva koji pod naletom istorijskih okolnosti počinje da prikazuje jedno drugačije, ili pravo lice.

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije

Žanr:Drama
Godina:2010
Reziser:Janko Baljak
Scenario:Sonja Milosevic , Janko Baljak
Uloge:Ljubomir Bulajic, Sanja Popovic i Nebojsa Milovanovic
Zemlja:Serbia
Jezik:Srpski
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...