•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Počasno srce Sarajeva za Izabel Iper

Sarajevo Film Festival će za svoj 25. rođendan ugostiti francusku glumicu Izabel Iper, kojoj će odati priznanje za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Iper je legendarna filmska i pozorišna glumica. Tokom karijere od pet decenija sarađivala je sa slavnim rediteljima poput Majkla Henkea, Kloda Cabrola, Žan-Luk Godara, Otoa Premingera, Bertranda Taverniera, Bertranda Bliera, Kler Denis i Paula Verhovena. Cenjena je od publike i kritike zbog nezaboravnih uloga u filmovima "Pijanistkinja", "Bela roba", "Ona", "Greta" i mnogim drugim.

Počasno srce Sarajeva biće joj uručeno pre projekcije filma "Jadnici", koja će se održati 18. augusta u 20.30 sati u Ljetnom kinu Raiffeisen. Masterclass s Hupert biće održan istog dana u 18 sati u Kinu Meeting Point.

Iper je dobitnica brojnih prestižnih nagrada, uključujući nagradu BAFTA za najbolju mladu glumicu za ulogu u filmu "Čipkarica", dve nagrade za najbolju glumicu Filmskog festivala u Veneciji za uloge u filmovima "Priča o ženama" i "Ceremonija", specijalne nagrade žirija Lion d’Or Filmskog festivala u Veneciji za ulogu u filmu "Gabrielle" i za životno delo, te dve nagrade za najbolju glumicu Filmskog festivala u Kanu za uloge u filmovima "Violette" i "Pijanistkinja". Osvojila je i francusku nagradu Cesar za najbolju glumicu za filmove "Ceremonija" i "Ona". Za ulogu u filmu "Ona" osvojila je i nagrade Gotham, Zlatni Globus i Spirit, kao i nominaciju za Oskara za najbolju glumicu. Za rad u pozorištu osvojila je nagradu Moliere, te prestižnu "Prix Europe pour le Theatre" u Rimu.

Nositeljka je francuskog Državnog ordena za zasluge reda Legije časti i Ordena reda viteza umetnosti i književnosti. Predsedavala je žirijem 62. filmskog festivala u Kanu.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila