•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Počela BALKANIMA!

Počeo 14. Evropski festival animiranog filma BALKANIMA

Otvaranjem izložbi u Galerijama DKSG „Animirani dnevnik – GIF animacije“ Vuka Palibrka i „Electric Summer Days“ Aleksandre Jovanić i projekcijom prvog takmičarskog programa večeras je u Domu kulture „Studentski grad“ počela četrnaesta po redu BALKANIMA.

Festival Balkanima je osnovan s ciljem da pruži podršku razvoju srpske scene animiranog filma, kao i da autore sa prostora Balkana uključi u savremene tokove i tendencije ove umetničke forme. Na otvaranju Festivala publici su se obratile zamenica direktora Doma kulture dr Nevena Tomić i umetnička direktorka festivala Iva Ćirić. Umetnička direktorka pozdravila je publiku, predstavila program, zahvalila se na podršci koju je festival dobio ove godine i izrazila želju da Balkanima sledeće godine ima veću i značajniju finansijsku podršku.

Na ovogodišnjoj Balkanimi biće prikazano oko 100 kratkih animiranih filmova, a na zatvaranju festivala u subotu 7. oktobra u 20 časova biće dodeljene nagrade.

Ove godine Balkanima obeležava 90 godina od rođenja njenog osnivača, Nikole Majdaka (1927 – 2013). Publika je imala prilike da pogleda Majdakov animirani film „Autoportret“ kao i film koji je snimljen u Domu kulture za vreme rada Nikole Majdaka na Balkanimi.

Čekamo vas na Festivalu!

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila