•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Počela evropska turneja filma ''Težia lanaca 3''

Filmsko ostvarenje "Težina lanaca 3" srpsko-kanadskog režisera i producenta Borisa Malagurskog premijerno je prikazan u Beču.

Evropska premijera "Težine lanaca 3" je prošla bez incidenata, dok je film izazvao veliku buru u Njujorku, gde su Albanci organizovali protest protiv Malagurskog.

Tada je tokom projekcije filma njujorška policija zaštitila publiku i uhapsila jednog albanskog ekstremistu koji je nasrnuo na publiku u pokušaju da spreči održavanje premijere na Menhetnu.

Kako navode producenti filma, ostvarenje "Težina lanaca 3" izazvalo je veliko interesovanje publike i u Čikagu, Majamiju, Las Vegasu, Vašingtonu, Torontu, Bostonu, Otavi i drugim gradovima.

Film govori o tome kako je izazvana ekološka katastrofa tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, koliko su štetni osiromašeni uranijum i genetički modifikovana hrana, šta se krije iza inicijativa za izgradnju mini-hidrocentrala, ko je kriv za zagađenje životne sredine, kako je ovo područje pretvoreno u eksperimentalni poligon velikih sila...

Ostvarenje Malagurskog, takođe, donosi i pozitivne priče ljudi koji su se suprotstavili sistemu, borili za prave vrednosti i pobedili, u nadi da će i filmska publika biti inspirisana da nešto preduzme u svojim sredinama i menja društvo na bolje.

U filmu su intervjuisani svetski i domaći stručnjaci poput Noama Čomskog, Danice Grujičić, Jovana Memedovića...

Posle Beča, "Težina lanaca 3" biće prikazana u Minhenu, Nirnbergu, Frankfurtu, Luksemburgu, Lozani, Lionu, Cirihu, Štutgartu, Lauterahu, Inzbruku, Salcburgu, Lincu, Gracu i Ljubljani.

Posle toga,planira je premijera filma u Srbiji, regionu i drugim državama širom sveta.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...