•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Počnite maraton "Uvoda u anatomiju"

7 činjenica koje (verovatno) niste znali o najboljoj medicinskoj seriji.

Uvod u anatomiju (Grey’s Anatomy) iz pera Šonde Rajms je najpopularnija medicinska serija na svetu. Sa Elen Pompeo, Patrikom Dempsijem, Sandrom Ou, Džastinom Čejmbersom i Ketrin Hajgl u glavnim ulogama, pratimo živote mladih lekara koji u bolnici provode toliko vremena, da među njima počnu da se formiraju snažne prijateljske i ljubavne veze. Takvi odnosi, naravno, tim više umeju da zakomplikuju radnu atmosferu. Živote tih ljudi predstavlja nam mlada doktorka Meredit Grej (Elen Pompeo), čija je majka nekada bila izuzetno cenjen hirurg.

Kako bismo se spremili za gledanje Uvoda u anatomiju, jer je 13 sezona upravo stiglo na regionalnu striming uslugu Pickbox, donosimo vam 7 činjenica koje (verovatno) niste znali o najboljoj medicinskoj seriji.

7. Hirurzi (Surgeons)

Samo je malo bilo potrebno da se Uvod u anatomiju odnosno Grey's Anatomy nazove drugačije. Naime, originalan naziv serije trebalo je da bude mnogo jednostavniji –Šonda je prvobitno zamislila da se serija zove Hirurzi (Surgeons).

6. Pilot bez Aleksa

U originalnom scenariju pilota nema lika Aleksa Kareva. Njegov lik je dodat tek kad je pilot snimljen. Naime, glumac Džastin Čejmbers je objasnio da su producenti poslali pilot u Njujork, gde on živi. Džastin ga je pogledao, oduševio se i otišao u Los Anđeles da bi se izborio za audiciju. Dobio je ulogu i tako je nastao Aleks Karev.

5. Cigarete

Šondini lekari su u originalnom scenariju imali jednu veoma nezdravu naviku – svi su pušili cigarete, a naročito je volela da puši upravo Meredit Grej.

4. Veza sa serijom Seks i grad

Jeste li ikada primetili sličnost između Uvoda u anatomiju i dramske serije Seks i grad? Ako jeste, bili ste u pravu. Naime, Šonda je opisala Meredit kao „prirodniju veziju Kerinih članaka u seriji Seks i grad“. Priznala je i da je seriju nezvanično zvala „Seks u lekarskoj sali“.

3. Alkohol

Postoji dublji razlog zašto ženski likovi ponekad toliko vole da piju – Šonda je htela da prikaže nešto što ne viđamo često (ili nikad) na televiziji. Žene koje piju žestoko, prave, stvarne žene. To je pravi razlog zbog kog Meredit i Kristina piju tekilu.

2. Lik Šonde

Šonda Rajms je svoj glas dala jednom od najboljih likova u istoriji televizije, i možda najboljem u Uvodu u anatomiju – otelotvoruje je Kristina Jang.“Oslonila sam se na Kristinu, dozvoljavala joj da radi, misli i živi na način koji je oslikavao moje snove. Nije htela da se uda. Bila je genijalna i to je sledila. Volela je svoj posao. Dala sam joj žarku želju da nema decu jer, iako ja obožavam decu, htela sam da gledam nju kako bije tu feminističku bitku i pobeđuje”, piše Šonda.

1. Skrivanje trudnoće

Glavna glumica Elen Pompeo zatrudnela je tokom snimanja šeste sezone. Ali umesto da u scenario ubaci da i Meredit zatrudni, Šonda se dosetila nečeg drugog. Naime, scenaristi su napisali da Meredit donira deo svoje jetre svom otuđenom ocu Tačeru (Džef Peri), da bi Pompeova mogla da leži u bolničkom krevetu i sakrije svoj stomak.

13. sezonu najbolje medicinske serije svih vremena Uvod u anatomiju (Grey's Anatomy) gledajte od ovog meseca na Pickboxu.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...