•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pobednici Filmskog festivala u Veneciji u distribuciji MCF-a

Distributerska kuća “MCF MegaCom Film” obezbedila je prava na distribuciju četiri ostvarenja koja su osvojila najznačajnije nagrade na 74. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji. Među njima su: dobitnik „Zlatnog lava”, film„The Shape of Water”, reditelja Giljerma del Tora, film izraelskog reditelja Samjuela Maoza „Foxtrot“, koji je osvojio Gran pri žirija festivala, zatim crna komedija „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“, u režiji Martina Makdonaga, koja je dobila nagradu za najbolji scenario, i dobitnik specijalne nagrade žirija, film „Sweet country“ australijskog reditelja Varvik Tortona.

Dobitnik Zlatnog lava, “The Shape Of Water”, je mistična drama o emotivnom kontaktu između jedne žene i vodenog bića zarobljenog u tajnoj vladinoj laboratoriji u Americi, tokom 1960-ih godina. Uloge u filmu tumače Seli Hokins, Dag Džons, Majkl Šenon, Oktavija Spenser, Ričard Dženkins i Majkl Štulbarg.

Drugu nagradu osvojila je porodična tragedija „Foxtrot“ izraelskog reditelja Samuela Maoza, koja nam donosi priču o roditeljima vojnika koji je poginuo na dužnosti. Film istražuje načine na koje tuga utiče na pojedince i celo društvo, i kako se provlači kroz generacije.

Film „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“, dobitnik nagrade za najbolji scenario, predstavlja neobičnu priču o ženi koja kreće u pravi mali rat protiv policije, koristeći tri bilborda u Misuriju, nakon neuspešne potrage za ubicom njene kćerke. Glavne uloge pripale su Piteru Dinklidžu, Vudiju Harelsonu, Semu Rokvelu i Franses Luiz Makdormand.

Specijalna nagrada žirija dodeljena je australijskom vesternu “Sweet Country”, koji je inspirisan istinitom pričom. Radnja je smeštna u 1929. godinu u Severnoj Australiji, i fokusira se na teme kao što su kolonijalizam, zakon i moć.

Navedni filmovi naći će se na predstojećim filmskim festivalima u Srbiji, kao i na redovnom bioskopskom repertoaru.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....