•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Poginuo Paul Walker, glumac iz filma "Paklene ulice"

Glumac Paul Walker, koji se proslavio ulogom u filmu "Paklene ulice", poginuo je sinoć u saobraćajnoj nesreći u Kaliforniji. Kako prenose američki mediji, tragedija se dogodila u subotu popodne u mestu Santa Klarita, u blizini Los Angelesa, pošto je "Porsche" kojim je upravljao Walkerov (40) prijatelj sleteo s puta, zakucao se u lampion i eksplodirao. Iza sebe je ostavio 15-godišnju ćerku.

Paul Walker je rođen u blizini Los Angelesa 12. septembra 1973. Bio je najstarije od petoro dece u porodici poznatih. Njegov deda Vilijam je bio učesnik bitke u Perl Harburu, a godinama se uspešno profesionalno bavio boksom. Majka Šeril je u mladosti bila poznata manekenka, dok mu je otac, koji se takođe zove Paul, ostvario zavidnu karijeru u privatnoj firmi čija je glavna delatnost bila usmerena na izgradnju kanalizacionih instalacija.

Paul je odgajan u hrišćanskom duhu: završio je hrršćansku školu Village Christian School, a nakon okončanja srednje škole neočekivano je rešio da izučava prirodnu nauku i diplomirao je na odseku biologije. Karijeru je započeo kao dete u reklamnoj kampanji brenda Pampers, a nakon ovog projekta usledili su i drugi koji su bili vezani za modnu idustriju.

Sa 12 godina je počeo da radi dečije televizijske emisije. Na filmu je debitovao 1987. u horor komediji Monster in the Closet, a nakon toga usledile su još neke, skoro beznačajne role sve do 1998. Tada je dobio ulogu koja mu je donela svetsku slavu u komediji Meet the Deedles, a nakon nje usledili su podednako uspešni Pleasantville, Varsity Blues, She's All That, i The Skulls.

Početkom 2000-ih se proslavio ulogom u akcionom filmu "Paklene ulice" u kome je zaigrao zajedno sa Vinom Dizelom. Poznat je i po ulogama u filmovima Joy Ride, Into the Blue, Timeline, a zaigrao je i u filmu Klinta Istvuda Flags of Our Fathers.

Iz Universal Picturesa, studija koji stoji iza 'Paklene ulice' franšize stigla je izjava: "Mi svi u Universalu smo jako potreseni. Paul je zaista bio voljen i poštovan član naše studijske porodice zadnjih 14 godina i njegov gubitak uzrokovao nam je veliku žalost. Ne samo nama u studiju već svima povezanim sa filmovima "Paklene ulice" kao i njegovim nebrojenim obožavateljima."

Na službenoj Facebook stranici Paula Walkera stavljeno je i službeno obaveštenje o njegovoj smrti gde je i napisano kako je poginuo u tragičnoj automobilskoj nesreći u vozilu koje je vozio njegov prijatelj, koji je takođe preminuo na mestu nesreće. Nezgoda se dogodila u 15.30h a uzrok nezgode je bila prekomerna brzina.

Mnogobrojni Walkerovi prijatelji i saradnici izrazili su saučešće i uputili poslednje pozdrave preko društvenih mreža, uključujući i Walkerovog kolegu iz "Paklenih ulica" - Vina Diesela. Diesel ne svom instagramu objavio svoju sliku s Walkerom uz komentar: "Brate, jako ćeš mi nedostajati. Ostao sam bez riječi. Nebo je dobilo još jednog anđela. Počivao u miru."

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu