•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Point Break (1991)

Johnny Utah je mladi i neiskusni FBI-jev agent kome šef Ben Harp dodeli težak zadatak, istragu niza vešto izvedenih pljački banaka. Kad od svog starijeg partnera, Angela Pappasa, sazna da su kriminalci maskirani u bivše američke predsednike tokom poslednje tri godine izveli čak 27 pljački, i da im je nemoguće ući u trag, Johnny uz Pappasovu pomoć na temelju snimaka sigurnosnih kamera zaključi da se iza maski krije grupa surfera.

Johnny nabavi surfersku dasku i već prvog dana, nespretno jašući na talasima, upozna atraktivnu Tyler Ann Endicott. Tyler je vešta surferka i bivša devojka markantnog Bodhija, vođe grupe jahača na talasima koji celog leta svake godine neustrašivo prkose prirodi.

Znajući da su se sve pljačke dogodile baš u tom perioda, Johnny se preko Tyler upozna i počne družiti s Bodhijem. Nakon što s devojkom započne ljubavnu vezu, Johnny će s Bodhijem razviti neobično prijateljstvo, istovremeno obeleženo razumevanjem i nepoverenjem.

Film je snimljen u produkciji slavnog oskarovca Jamesa Camerona, a dobio je i MTV-jevu filmsku nagradu za najpoželjnijeg glumca - Keanu Reeves. Scenario supotpisuje W. Peter Iliff, a to je četvrti i jedan od najuspelijih filmova rediteljice Kathryn Bigelow koja u filmu "Point Break" priča sugestivnu, nenametljivu stilizovanu priču o neobičnom prijateljstvu policajca i lopova.

Žanr:akcija, krimi, triler
Godina:1991
Reziser:Kathryn Bigelow
Scenario:Rick King, W. Peter Iliff
Uloge:Patrick Swayze, Keanu Reeves, Gary Busey
Uzrast:R
Award:1 nagrada i dve nominacije
Box office:43.2M USD
Studio:JVC Entertainment Networks, Largo Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:122 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...