•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Polna nejednakost u Holivudu: Glumice znatno manje zarađuju

Muškarci i žene jednako su zastupljeni prilikom raspodele uloga u holivudskim filmovima, međutim, prema rezultatima istraživanja Women's Media centra, od deset najplaćenijih uloga u toku prošle godine, nijedna nije pripala ženi.

Najplaćenija glumca je Anđelina Džoli (33 miliona dolara), koja ipak zarađuje dvostruko manje od najplaćenijeg glumca Roberta Daunija Džuniora (75 miliona dolara), a ima istu zaradu kao Denzel Vošington koji se našao na devetom mestu liste najplaćenijih glumaca.

Studija je takođe pokazala da su godine veoma bitan faktor kada je u pitanju zarada glumica.

Poput Daunija, većina glumaca je u četrdesetim godinama, Tom Kruz i Denzel Vošington u pedesetim, dok je Lijam Nison zagazio u šezdesete.

Za razliku od njih, većina najplaćenijih glumica je u dvadesetim, odnosno tridesetim godinama, a najstarija među njima je Sandra Bulok koja ima 49 godina. Iza kamera, polna nejednakost je još gora. Od 250 najgledanijih filmova iz prošle godine, svega 16 odsto su režirale žene ili imale neku važniju ulogu.

Website:vijesti.me
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...