•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Potresna priča o čuvenom poljskom slikaru

Film „Iluzije” je najtoplija preporuka za sve one koji vole poljsku kinematografiju i prate rad čuvenog reditelja Andžeja Vajde, koji pored Romana Polanskog i Džerzi Skolimovskog spada u grupu najpriznatijih poljskih filmskih stvaraoca.

Film „Iluzije” je strastveni biografski film o avangardnom umetniku, Vladislavu Stržeminskom, koji se borio protiv staljinističke rigidnosti i sopstvenog invaliditeta kako bi unapredio svoja progresivna shvatanja umetnosti. Vajda je u potpunosti prikazao borbu svog omiljenog umetnika, Stržeminskog, ali se ne usresređuje samo na karakter slikara, već i na istorijski kontekst koji igra važnu ulogu u priči.

Domaća publika će od 29. juna imati priliku da pogleda film „Iluzije” u bioskopima Kulturni Centar Beograd, Tuckwood, Bioskop Vlado Divljan, Dvorana Doma Sindikata, kao i u bioskopu Vilin grad u Nišu.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu