•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Povratak kući-Marina Abramović i njena deca" reditelja Borisa Miljkovića 5. decembra u online bioskopu Moj Off

Nakon skoro četrdeset godina odsustva Marina Abramović se vraća u mesto gde je rođena i odrasla, mesto koje je napustila ili kao da je iz njega još tada pobegla. Neobične okolnosti Marininog povratka Beogradu nakon četiri decenije, njena putujuća retrospektivna izložba Čistač sa krajnjim odredištem u prestonici, poslužile su kao povod i inspiracija za nastanak filma „POVRATAK KUĆI - MARINA ABRAMOVIĆ I NJENA DECA“ reditelja i scenariste Borisa Miljkovića, čija je domaća PREMIJERA zakazan za subotu, 5. decembra, u Online bioskopu MOJ OFF, na adresi mojoff.net.

Njen život i rad često su bili istaknute teme u gotovo svim medijima tokom protekle decenije, a tokom svog povratka Beogradu, Marina sa sobom osim čitavog svog rada donosi i kamion ukrcan osećanjima, sećanjima i gorčinom.

Prateći poslednje odredište retrospektivne izložbe Čistač reditelj i scenrista Boris Miljković ujedno prikazuje različite faze, životne i umetničke izazove Marine Abramović, kao i njenu orijentaciju ka saradnji sa generacijama mladih umetnica i umetnika kroz koncept re-perfomansa.

"Ovo je ambulantni film koji prati emociju junakinje, neposredno, sa malim komentarima, saučestvujući sa njenim osećanjima, kako to biva kada pratite život istinski velikh umetnika. Mi ne pokušavamo da otkrijemo, tumačimo ili osvetlimo, upravo smo mi ti koje ona tumači, otkriva ili prosvetljuje. Ovo bi trebalo da bude skica o njoj i nama. O Marini i njenoj deci," istakao je reditelj filma.

Film „Povratak kući - Marini Abramović i njena deca” je intimna priča o ukupnom životu jedne od najznačajnijih ličnosti savremene umetnosti koji opisuje dileme koje su je okupirale tokom mladosti koju je provela u Beogradu, ljubavnim izborima i konačno posebnoj vrsti umetničke usamljenosti koja se gotovo uvek vezuje za pojam izvrsnosti.

Film je prvi put prikazan u okviru ovogodišnjeg 26. Sarajevskog filmskog festivala, a potom je uvršten i u programe ostalih istaknutih međunarodnih filmskih festivala od Jihlava u Češkoj, Mostra de Valencia u Španiji, Sao Paulo Mostre u Barzilu do Filmskog festivala u Varšavi, u Poljskoj.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...