•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Poznati reditelj oslobođen optužbi za silovanje

Francusko tužilaštvo oslobodilo je reditelja Lika Besona optužbi za silovanje, nakon što ga je bivša devojka prijavila za seksualno zlostavljanje. Protiv Besona je, međutim, pokrenuta nova preliminarna istraga, pošto ga je za seksualno napastvovanje prijavila još jedna neimenovana žena, piše Gardijan.

Nakon podrobne istrage, utvrđeno je da poznati reditelj nije kriv za seksualno zlostavljanje za koje ga je optužila glumica Send van Roj, koja je rekla da ju je Beson (59) tokom njihove veze u više navrata silovao. Send van Roj je samo jedna od devet žena koje su Besona optužile za seksualno napastvovanje i uznemiravanje.

Njegovi advokati saopštili su da je istraga okončana, a sam Beson uvijek je poricao da je kriv za bilo koju od optužbi.

Beson je "tužan što su ga neki ljudi - manjina, srećom - odmah osudili", rekli su njegovi advokati.

Oni su dodali i da reditelj "zahvaljuje svima koji su mu pružali podršku i pomogli mu da pregura ove teške mesece".

Van Rojeva, glumica holandsko-belgijskog porekla koja je u nekoliko Besonovih filmova imala manje, nezapažene uloge, rekla je da je bila silovana četiri puta, ali da se plašila da će ugroziti svoju karijeru ukoliko ga bude prijavila.

Laboratorijska ispitivanja nakon što je glumica prijavila silovanje u maju pokazala su da ona nije bila pod dejstvom nedozvoljenih supstanci, iako je tvrdila da ju je reditelj drogirao, ali je nakon njenih optužbi istupilo još osam žena koje su se policiji i francuskim medijima žalile na Besonovo ponašanje.

Jedna glumica tvrdila je da je morala da "na rukama i nogama" beži sa kastinga u njegovoj kancelariji u Parizu 2002. godine.

Besonovi predstavnici kažu da on poriče sve optužbe za neprikladno ponašanje.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu