•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Počele prijave za CIRCLE Women Doc Accelerator 2020

CIRCLE Women Doc Accelerator objavljuje poziv za ekskluzivan polugodišnji trening. Deset rediteljki i/ili producentkinja sa dokumentarnim filmom u bilo kojoj fazi produkcije, dobiće priliku da ga unapređuju kroz rad sa vodećim evropskim ekspertima, te prezentuju široj profesionalnoj zajednici tokom gostovanja na filmskom festivalu DOK Leipzig, razvijajući istovremeno i svoje profesionalne veštine. Rok za prijavu je 28. februar 2020. godine, a rezultati će biti objavljeni početkom aprila 2020.

Program CIRCLE 2012 sastoji se iz tri modula:

MODUL 01: jun 03-07 • Podgorica ( Crna Gora )

Prvi modul je fokusiran na kreativni razvoj projekta kroz intenzivnu i temeljnu analizu uz pomoć iskusnih scenarista i producenata, sa ciljem da se dostigne šira percepcija, razvije sadržaj i definiše potencijal svakog projekta. Pažljivo osmišljen à la carte program sastoji se od grupnog rada, ekskluzivnih studija slučaja i individulnih sastanaka sa uspešnim rediteljima, inspirativnim producentima i filmskim profesionalcima. Svi eksperti su pozvani uzevši u obzir konkretne potrebe odabranih učesnica i projekata.

Drugi MODUL : avgust 27- 31   Srbija, Hrvatska

Drugi modul je posvećen radu na daljim produkcijskim strategijama sa stručnjacima za komunikaciju i marketing u filmu, uz ambiciju da se projektima omogući međunarodna vidljivost i bolja mogućnost finansiranja. Glavni fokus je na strateškom planiranju, PR, marketinškoj i distribucijskoj strategiji.

Treći MODUL : oktobar 27- 30 • DOK Leipzig ( Nemačka )

Treći modul nudi dodatno upoznavanje sa najsavremnijim tendecijama i alatima, kao i svež uvid u tržište dokumentarnog filma, kroz posebno osmišljen DOK Industry Side Bar program za učesnice. Akcenat je na povezivanju i prezentaciji projekata potencijalnim partnerima, finansijerima, televizijama, i festivalima, kroz specijalizovane okrugle stolove namenjene učesnicama CIRCLE programa, tokom DOK Leipzig Co- Pro Marketa.

Za prijavu je potrebno popuniti formular koji se nalazi na sajtu www.doccircle.me

Troškovi učešća iznose 1200 evra i pokrivaju pedagoški materijal, smeštaj i obroke za sva tri modula. U slučaju potrebe, CIRCLE Women Doc Accelerator može dodeliti do 2 stipendije. Program organizuje producentska kuća Wake Up Films iz Novog Sada u saradnji sa Underhill Festom iz Podgorice, filmskim festivalom DOK Leipzig, Evropskom ženskom audio-vizuelnom mrežom (EWA), Hrvatsktskim Audio-vizualnim Centrom (HAVC), MEDIA deskom Srbije, MEDIA Deskom Crne Gore, Gradskom upravom za kulturu Novog Sada i produkcijskom kućom Sekvenca iz Zagreba.

Za više informacija o prijavi i programu posetiti sajt www.doccircle.me ili kontaktirati na: info@doccircle.com

CIRCLE je nova trening inicijativa sa fokusom na osnaživanje rediteljki i producentkinja dokumentarnog filma, kako kroz razvoj odabranih projekata u različitim fazama razvoja, tako i kroz unapređenje njihovih profesionalnih veština i osnaživanje svesti i samopouzdanja. Uvođenje do deset CIRCLE učesnica sa najsavremenijim tendencijama industrije, upoznavanje sa novim alatima, omogućavanje boljeg pozicioniranja na sceni i povezivanje - samo su neki od ciljeva programa.

Podeli:



Preporucujemo