•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Počelo snimanje američkog filma „Ivica“ u Srbiji

Uprkos tome što je situacija nepovoljna zbog pandemije kovida 19, u Srbiji su stvoreni bezbedni uslovi kako bi se započelo snimanje, zahvaljujući producentima sa američke i srpske strane.

Triler Ivica (The Ledge) težište priče ima u osvajanju planinskih vrhova, i po zapletu već ga porede sa čuvenim avanturističkim hitom Alpinista (The Cliffhanger iz 1993. godine) sa Silvesterom Staloneom, samo je ovo ženska verzija tog filma.

Radnja priče odvija se u planinama, i zaplet kreće kada junakinja Keli ugleda prijateljicu Sofi kako je napada grupa muškaraca na litici i onda i sama mora da se spasava od pomahnitalih terorista.

Reditelj Hauard Džej Ford do sada je poznat po filmovima Never Let Go, The Dead, The Dead 2: India.

U Ivici glavne uloge tumače: Britani Ešvort, Ben Lam, Luis Bojer, Nejtan Velš, Dejvid Vejman i Anais Parelo.

Producent Miloš Đukelić ispred kuće "Red Production" u saopštenju navodi da je sama priča filma zanimljivo poređenje sa naporima koji su potrebni za snimanje ovih razmera usred pandemije.

„Kada sam upoznao producente, impresionirali su me profesionalni pristup i iskrena strast prema ovom delu i zato sam lako sam doneo odluku da se pridružim filmu kao producent“, ističe Đukelić i dodaje da je ovaj film poput vožnje rolerkosterom pune adrenalina.

"Red Production" je kompanija za snimanje prevashodno reklama i muzičkih spotova, ali osim toga ima i veliko iskustvo u snimanju stranih filmova u Srbiji, a takođe radi i sa producentima i na taj način koristi finansijske prednosti rada u zemlji.

„Svi mi živimo na litici ovih dana i jedino rešenje je uspon“, naglasio je Đukelić, inače reditelj reklama za mnoge brendove, i do sada u karijeri je potpisao više od 600 kratkih formi za razne klijente.

Đukelić je bio i koproducent trilera Bullet Head (2017), gde su igrali Antonio Banderas, Džon Malkovič i Ejdrijen Brodi, dok je sa svojom producentskom kućom potpisao i realizaciju stranih ostvarenja sa stranim parnerima, snimanim u Srbiji – Ironclad 2: Battle For Blood, Seal Patrol.

Od domaćih projekata, bili su producenti filma i mini-serije Plavi voz Janka Baljka, dokumentarca Tarot Srbija Ivana Ikića, i drugih naslova.

Producent Fred Hedman iz kompanije "Evolution Pictures" povodom početka snimanja filma u Beogradu i celoj Srbiji istakao je sjajan tekst sa dinamičnim režiserom sposobnim da stvori nešto jedinstveno i komercijalno, sa uzbudljivom mladom glumačkom ekipom koja tek otkriva svoje talente.

„Naravno, kovid 19 je bio ogromna prepreka koju je trebalo prevazići, ali uz pomoć i podršku Miloša Đukelića iz 'Red Production'-a i Fila Hanta iz kuće 'Headgear', sada snimamo“, istakao je Hedman.

Reditelj Ford kaže da je oduševljen što je na čelu tako uzbudljivog i ambicioznog filma: „Svaka planina je izazov, ali uz ogromnu pomoć Miloša i njegovog neverovatnog tima u Srbiji, ovaj timski rad će uroditi plodom“.

Ova američka filmska produkcijska kuća na čelu sa Hedmenom proizvodi filmove manjeg budžeta za zapadne uslove, od jednog do četiri miliona dolara, a snimaju trilere, filmove o borilačkim veštinama i horore sa snažnim komercijalnim sadržajima, i naredni projekti su im triler Infidel i akcioni Art of Eight Limbs.

Podeli:



Preporucujemo