•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Počelo snimanje filma Hadžijino zvono u režiji Milutina Petrovića

Nakon višemesečnih priprema, u Ripnju podno Avale je 12. avgusta 2020. godine počelo snimanje ambicioznog filmskog projekta zasnovanog na književnom opusu Borisava Bore Stankovića. Film radnog naziva „Hadžijino zvono“ režira Milutin Petrović („Zemlja istine, ljubavi i slobode“, „Agi i Ema“, „Petlja“), a po scenariju Vojislava Nanovića i Milene Marković. Filmski centar Srbije je podržao razvoj i produkciju ovog filma. „Hadžijino zvono“ govori o propasti stare srpske gazdinske porodice kroz koju paralelno pratimo slabljenje Osmanske imperije i stvaranje mlade srpske kneževine. Lik Hadži Trifuna tumači iskusni Dragan Bjelogrlić, dok su uloge njegovih sinova Mite i Jovče pripale mladim glumcima u usponu Marku Grabežu i Nedimu Neziroviću. Prvog dana snimanja Grabežove partnerke su bile Nela Mihajlovic (Kata) i Teodora Dragićević (Stojna).

Istovremeno kad i film, biće snimljena i serija „Nečista krv“. Prvu verziju scenarija za seriju je pre četiri decenije napisao Vojislav Nanović (1922–1983) koji je pripovetke, drame i romane Bore Stankovića povezao u razgranatu porodičnu sagu koja obuhvata period od 40 godina. Milena Marković je adaptirala prve tri epizode u scenario za film, dok su na preostalim epizodama radili mladi scenaristi Dejan Prćić (od 4 do 10 epizode) i Katarina Mitrović (4 i 5 epizoda).

Prvih pet epizoda i film režira Milutin Petrović, a njegovi ključni saradnici su direktor fotografije Erol Zubčević i montažer Petar Jakonić. Drugih pet epizoda režira Goran Stanković (serija „Jutro će promeniti sve“), a sa njim će sarađivati direktor fotografije Aleksandar Karaulić i montažer Uroš Maksimović. Poznati scenograf Milenko Mile Jeremić i njegov tim su za potrebe snimanja izgradili repliku devetnaestovekovnog Vranja, a u autorskoj ekipi ovog projekta nalaze se kostimografkinja Marina Medenica, maskerka Dušica Vuksanović, kompozitor Aleksa Ranđelović...

Direktor filma i serije je Ivan Krstović, Saša Radojević je urednik serije, a projekat nastaje u produkciji produkcijske kuće This and That Productions na čijem je čelu Snežana van Hauvelingen (film i serija) i RTS-a (serija), kao i uz podršku FCS-a i MEDIA programa. Planirano je da snimanje traje 84 dana i očekuje se da film „Hadžijino zvono“ pred publiku stigne tokom 2021. godine.

Fotografije: Filip Andrejević, This and That Productions, uz dozvolu za objavljivanje.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...