•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Počelo snimanje serije "Kralj" Zdravka Šotre

Snimanje serije i filma "Kralj", u režiji Zdravka Šotre, a po romanu Vuka Draškovića, počelo je u Belom dvoru u Beogradu.

Serija od 15 epizoda, prema kojoj će nastati i film, radi se u United Media originalnoj produkciji, a reč je o filmskoj biografiji kralja Aleksandra I Karađorđevića, ekranizaciji romana "Aleksandar od Jugoslavije".

Zbog vanrednog stanja usled pandemije korona virusa, prva klapa je odložena za više od dva meseca.

Čim je ono ukinuto, i čim su Filmski centar Srbije, producenti i Institut za javno zdravlje "Batut" usaglasili mere i preporuke za bezbedno snimanje u uslovima povišenog rizika od zaraze, stvoreni su svi preduslovi da snimanje počne.

Reditelj i scenarista Zdravko Šotra pomno je pratio današnje snimanje i nije krio da je radostan što su počeli sa radom.

Kako kaže, na mere zaštite su se svi navikli i ekipi ne pada teško što su sa maskama i vizirima.

O samoj seriji i Aleksandru Karađorđeviću kaže da je potrebno ljudima dati informacije o jednom čoveku i događajima o kojima se slabo zna.

"Svi imaju mišljenje ali imaju malo znanja i informacija. To je važan deo naše istorije. Mislim da će ova serija i film bar donekle povratiti neku sliku o njemu. Ono što je Vuk dao za ovaj projekat nije nikakva glorifikacija Aleksandra, on je prikazan kao čovek sa svim svojim slabostima i vrlinama koje je imao", kaže Šotra.

I autor romana po kojem je pisana serija prisustvovao je početku snimanja.

"Scenario se najvernije što može drži knjige. Aleksandar je, po mom uverenju, najveći državnik i vojskovođa u istoriji srpskog naroda, a istovremeno najomrznutiji i najoklevetaniji. Njega danas razapinju na stub srama, anatemišu ga zato što je stvorio Jugoslaviju. Po njima, koji su razbili Jugoslaviju devedestih, trebalo je da stvara Veliku Srbiju", kaže Drašković.

Dodaje da se nada da će ova serija razbiti predrasude koje postoje o kralju Aleksandru.

"Nije to lako. Od 1945. godine vršena je lobotomija nad narodom i Aleksandar je zatravan brdima lažnih kleveta, pripisivano mu je ono što on nikada nije bio", kaže autor.

Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić, pored njih, oko 130 glumaca učestvovaće u ovom velikom projektu.

Deo glumačke ekipe su i Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Sergej Trifunović, Tanasije Uzunović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Jelica Sretenović…

Serija će se snimati na lokacijama u Srbiji, Crnoj Gori i Francuskoj, a emitovaće se na televiziji NOVA S.

Podeli:



Preporucujemo