•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Počeo novi krug evropskog filmskog izazova

I ove godine obožavaocima evropskog filma pruža se prilika da otputuju na neke od najprestižnijih filmskih festivala, potrebno je samo da odgledaju 10 evropskih ostvarenja i na korak su do Berlina, Kana ili Venecije.

Filmofili se pozivaju da odgledaju 10 filmova na različitim legalnim platformama kao što su bioskopi, festivali, telvizija ili internet platforme na kojima je sardžaj plaćen. Svaki film nosi 4 a platforma 3 boda, dok je fotografiju kao dokaz potrebno okačiti na europeanfilmchallenge.eu i podeliti na društvenim mrežama uz #europeanfilmchallenge. Organizator takmičenja u Srbiji je Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs koji svim učesniima koji odgledaju dokumentarni film dodeljuje dodatna tri boda.

Takmičenje za cilj ima promociju evropskog filma pa tim povodom organizatori pozivaju učesnike da posete Pančevo film festival (4 - 8.12), Merlinku (5 - 8.12) i Valjevske filmske susrete (12 - 15.12) u čijim programima se nalazi zavidan broj evropskih ostvarenja. Gledanjem evropskih filmova na ovim festivalima takmičari osvajaju dodatne bodove i povećavaju šansu za pobedu.

Pobednik prvog kruga, koji traje do 10. januara, osvaja putovanje na Belrinski filmski festval koji se održava od 20. februara do 1. marta. 2020. Troškove puta, smeštaja i festivalskih akreditacija snosi organizator, a pored prilike da se prošeta crvenim tepihom i prvi pogleda neka od najnovijih filmskih ostvarenja, dobitnik nagrade moći će da uživa u turističkom obilasku grada.

O nagradama i pravilima takmičenja zainteresovani se mogu informisati na društvenim mrežama organizatora ili na sajtu europeanfilmchallenge.eu, a kako bi učestvovali u evropskom filmskom izazovu takmičari moraju biti stariji od 18 godina.

European Film Challenge takmičenje za cilj ima popularizaciju evropske kinematografije i približavanje najvećih filmskih festivala filmofilima i istovremeno se odvija u osam evropskih zemalja: Litvaniji, Letoniji, Španiji, Portugalu, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Češkoj. Projekat se realizuje uz podršku Evropske unije, kroz program Kreativna Evropa Media.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....