•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Prateći program festivala britanskog filma 'Film and Chips' počinje danas - Nove tehnologije u službi filmskog pripovedanja

Srpska filmska asocijacija sa velikim zadovoljstvom nastavlja rad na razvoju talenata i filmskih profesionalaca u Srbiji kroz program “Inudstry Encounters” koji počinje danas. U okviru festivala novog britanskog filma “Film and Chips”, British Council, SFA i Jugoslovenska kinoteka organizuju programe i susrete za profesionalce “Industry Encounters” iz oblasti vizuelnih efekata, virtuelne realnosti i tehnoloških inovacija u oblasti audiovizuelnih umetnosti koje globalno predstavljaju budućnost kinematografije.

Vizuelni efekti i postprodukcija su rastući segment u svetu i naša zemlja sa svojim studijima prati taj trend što se vidi po rastućem broju stranih projekata na kojima su naši studiji za vizelne efekte učestvovali. Stoga dolazak i predavanja osnivača jednog od vodećih studija za vizuelne efekte iz Londona Framestore predstavlja posebnu čast i priliku da naši profesionalci čuju i upoznaju se sa kreativnim timom ovenčanim Oskarom za rad na filmu „Gravitacija“. Framestore studio je ove godine nominoan i za Oskara i za BAFTA nagradu za rad na filmu „The Martian“. Osim predavanja i prezentacija, Framestore studio će svoj boravak u Beogradu iskoristiti i za traženje saradnika u Srbiji.

Sajmon Vilkinson (Simon Wilkinson) govoriće o razvoju virtuelne realnosti u proteklih 5 godina, multi platformama i inkorporaciji kinestetičkih i multisenzornih efekata u kreiranju pripovedanja. Učesnici programa, ali i ljubitelji novih tehnologija, imaće priliku da se u subotu i sami oprobaju i učestvuju u performansu u virtuelnoj stvarnosti pod nazivom “CUBE”.

O razvoju bioskopske publike I upotrebi novih tehnologija u performativnim umetnostima govoriće predstavnici Event Cinema Association koja se bavi promocijom i distribucijom alternativnih sadržaja kroz bioskopske dvorane, dok će o upotrebi mobilnih aplikacija za privlačenje bioskopske publike govoriti Oliver Fegan, kreator mobilne aplikacije za bukiranje i kupovinu karata USHERU. Aleksandra Garić, menadžer za marketing I komunikaciju Cineplexxa govoriće o sličnoj aplikaciji koju je razvio Cineplexx.

O talentima za vizuelne efekte na zapadnom Balkanu govoriće predstavnici FX3X iz Makedonije kao i Crater studija i Digitalkrafta iz Beograda.

Sva predavanja i radionice održaće se u novom zdanju Kinoteke od 21. do 23. januara, a uvodno predavanje Majka Mekgija u Velikoj sali Doma omladine Beograda gde će tokom specijalne projekcije filma „Gravitacija“ posetioci moći da uživo postavljaju pitanja i čuju komentare o radu na ovom zahtevnom projektu.

Tako će Beograd kao regionalni hab ovog događaja okupiti oko tridesetak profesionalaca, gostiju iz Rusije, Ukrajine, Kazahstana, Turske, Izaela i regiona Balkanskih zemalja, koji će imati priliku da se susretnu ne samo sa filmskim kolegama već i sa kreativcima iz sveta tehnologije zakorače u nove inovativne projekte.

Učešće na predavanjima i radionicama je besplatno za sve profesionalce, uz neophodnu prethodnu akreditaciju na info@filminserbia.com.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu