•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pre Istine (1968)

Priča o sudbini dvojice ljudi koji su se dvadeset godina posle rata ponovo sreli. U ratu su bili neprijatelji: partizan Mladen je streljao Strahinju, ali je ovaj čudnim slučajem ostao živ. Sada je situacija, ironijom sudbine, izmenjena: Mladen, pobednik iz rata, sasvim je skrhan, odbačen od društva i osramoćen, dok Strahinja uživa sve blagodeti i zadovoljstva, pa čak i nudi svoju pomoć čoveku koji ga je nekad streljao. Njihov nekadanji sukob dobija nove pobude i relacije i završava se tragično i surovo za obojicu.

Ljuba Tadić, Olivera Marković, Danilo Bata Stojković, Branko Pleša igraju glavne uloge u ovom filmu koji je režirao Vojislav "Kokan" Rakonjac.

Žanr:Drama
Godina:1968
Reziser:Vojislav 'Kokan' Rakonjac
Scenario:Branimir Scepanovic
Uloge:Branko Plesa, Ljuba Tadic i Vesna Krajina
Studio:Kino Klub Beograd, Zeta Film
Zemlja:Jugoslavija
Jezik:Serbian
Trajanje:91 min
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu