•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Predrag Manojlović

Rođen je u porodici pozorišnih glumaca. Posle završene Akademije glumi u pozorištu u komadima poznatih pisaca. TV karijeru počinje u seriji Otpisani (1974). Veoma je zapažen u kultnoj seriji Grlom u jagode (1976) režisera Srđana Karanovića. U filmskoj karijeri sarađuje sa Emirom Kusturicom. Posle filma „Podzemlje“ (1995) počinje da snima i u inostranstvu. Neki poznati filmovi su: Crna mačka beli mačor, Podzemlje, Tuđa Amerika, Tango argentino, Mi nismo anđeli, Mi nismo anđeli 2.

Filmografija:

1970. Čedomir Ilić (serija)

1972. Sarajevski atentat (TV)

1972. Jelisavetini ljubavni jadi zbog molera (TV)

1972. Građani sela Luga (serija)

1972. Majstori (serija)

1973. Slike bez rama - iz dečijih knjiga (serija)

1974. Jednog lepog, lepog dana

1974. Zašto je pucao Alija Alijagić (TV)

1974. Košava Bradonja

1975. Nagrada godine

1974-1975. Otpisani

1975. Život je lep (serija)

1976. Pohvala svetu

1976. Priča o vojniku

1976. Idi tamo gde te ne poznaju

1976. Morava 76 (serija)

1976. Grlom u jagode (serija)

1977. Hajka Sako

1978. Posljednji podvig diverzanta Oblaka

1979. Moć govora

1979. Večera za Milicu

1980. Kadinjača

1981. Sok od šljiva

1981. Piknik u topoli

1981. Samo jednom se ljubi

1981. Sezona mira u Parizu

1981. Sedam sekretara SKOJ-a (serija)

1982. Trinaesti jul

1982. Mačor na usijanom limenom krovu (TV)

1983. Nešto između

1983. Marija, gde si...? (TV)

1984. Štefica Cvek u raljama života (serija)

1984. U raljama života

1985. To nije moj život, to je samo privremeno

1985. Tajvanska kanasta

1985. Jagode u grlu

1985. Otac na službenom putu

1985. Za sreću je potrebno troje

1987. Race for the Bomb (serija)

1987-1988. Vuk Karadžić

1989. Vreme cuda (serija)

1989. Vreme čuda

1989. Seobe

1990. Baal (TV)

1990. Un week-end sur deux

1992. Mi nismo anđeli

1992. Танго аргентино

1992. Tito i ja Otac

1994. Piste du télégraphe, La Carlo

1995. Podzemlje

1995. Tuđa Amerika

1996. Portraits chinois

1996. Court toujours: L'inconnu (TV)

1997. Ciganska magija

1997. Artemisia

1998. Macellaio, Il

1998. Rane

1998. Bure baruta

1998. Crna mačka, beli mačor

1999. Emporte-moi

1999. Rien à dire

1999. Amants criminels, Les

2000. Voci

2000. Épouse-moi

2000. Sans plomb

2001. Mortel transfert

2001. Jeu de cons

2002. Kako los son

2003. Duga ponoc (TV)

2003. Marins perdus, Les

2003. Mali svet

2003. Gate to Heaven

2004. Mathilde

2004. Hurensohn

2004. N fe pa sa

2004. 100 minuta slave

2005. Mi nismo anđeli 2

2005. Ze film Sergueï

2005. Enfer, L'

2007. Fine del mare, La

2007. Klopka

2007. Irina Palm

2007. Hadersfild

2007. Zavet

2008. Na lepom plavom Dunavu

2008. Svetat e golyam i spasenie debne otvsyakade

2008. Demoni di San Pietroburgo, I

2008. Largo Winch

2009. Besa

Podeli:



Preporucujemo

Marvel razočarao sve sa "Ant-Man 3" filmom
BiH ima kandidata za nagradu Oskar
Preminuo Žan-Lik Godard
Austrijski filmski festival - Adrijan Fajks: Važno nam je...
Dejvid Bouvi dobio zvezdu na Stazi slavnih u Londonu
Najavljena druga sezona serije Seks i grad, gledaoci...
Mešanje "Stranger things" i "Deadpool" je moguće
TV5MONDE u poseti Nišville jazz muzeju
Otvorena izložba “Kiki Smit: Ljudi i ostale...
LIFFE - Selekcija “Divlji film” na 15. Leskovačkom...
Milčo Mančevski: LIFFE je festival gde se poštuje film i...
Darko Bajić: Susret različitosti daje kvalitet svim...
Džoker 2 će dobiti još jednog Arkham Asylum glumca
Netflix najavio novu hit seriju "1899"
Svečano otvoren 29. Međunarodni festival pozorišta za...
Pogledajte teaser za filmski debi Zlatana Ibrahimovića,...
Preminuo pozorišni i filmski velikan Radko Polič - Rac
Umetnički programi “Borski dim” Hua Juna i Žalbeni...
The Good House (2022) - uskoro
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 15. septembra do 21....
Zbog čega su dadilje dece Dženifer Lopez davale otkaz...
Nagrada Mali princ - Marijana Petrović: Za Malo pozorište...
Radivoje Andrić dobitnik Gran prija „Živojin Žika...
Život i karijera muzičke dive Whitney Houston uskoro na...
Sutra otvaranje izložbe “Kiki Smit: Ljudi i ostale...
Pogledajte trailer za film "Babylon" sa Bradom Pittom i...
Novi film o Merilin Monro uznemirio javnost
Sutra počinje Austrijski filmski festival u Beogradu
Stefan Arsenijević: LIFFE je dragocen zato što je...
Džejson Momoa se ošišao pa tetovirao glavu