•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Predstavljen program 26. Festivala autorskog filma

Na ovogodišnjem Festivalu autorskog filma, koji se održava od 27. novembra do 4. decembra u Beogradu, publika će imati priliku premijerno da pogleda filmove sa svetskih filmskih festivala.

Igor Stanković, direktor Festivala i Kombank Dvorane, otvorio je konferenciju za medije saopštenjem „da su sve bezbednosne mere preuzete i da Festival poziva sve posetioce da nose maske i održavaju distancu, kao i da će se svima meriti temperatura pri ulasku u sale“.

Članovi Festivala odluku da se Festival održi fizički nazivaju „odbranom bioskopa i umetnosti i svega onoga za šta se Festival autorskog filma bori već 26 godina“, kao i da smatraju da se u bioskopu najlepše gledaju filmovi.

Srđan Vučinić, umetnički direktor Festivala, najavio je film „Zlo ne postoji“, iranskog režisera Muhameda Rasulofa, koji će svečano otvoriti ovogodišnji FAF. Premijera „smrtne kazne iz perspektive egzekutora“ održaće se u Kombank Dvorani, dok će se ponovne projekcije prikazivati u Domu Omladine i Dvorani Kulturnog Centra.

Glavni program obuhvata 22 ostvarenja, od kojih će se 10 filmova boriti za Grand Prix Festivala i nagradu Aleksandra Saše Petrovića. U okviru glavnog programa van konkurencije, publika će moći da pogleda 12 filmskih ostvarenja u koje spada i debitantno delo gruzijske režiserke Dee Kumbašvili – film „Početak“. Ovo delo Kumbašvilijeve osvojilo je čak 4 nagrade na San Sebastijan filmskom festivalu, te predstavlja film o kome se najviše priča ove godine, naglasio je Stefan Ivančić.

Publika će imati priliku da pogleda ostvarenja mladih autora u selekciji „Hrabri Balkan“, kao i jedan animirani dugometražni film hrvatskog reditelja Dalibora Barića – „Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa“, što predstavlja raznolikost ove selekcije, izjavila je Maša Seničić.

Program Festivala obuhvataju i selekcije: „Acid“, „Bande a part“, „Cinéfondation’’, kao i specijalne projekcije.

Ove godine Festival sa zadovoljstvom predstavlja i retrospektivu posvećenu našem velikom reditelju i scenaristi Vlatku Giliću. Gilićev film „Kičma“ iz 1975. godine svečano će biti prikazan u Domu Omladine. Srdan Golubović, koji je predstavljao program retrospektive na konferenciji, za Gilića je rekao da spada u „najznačanije dokumentariste sveta“. Većina autorovih dela nedostupna je za širu javnost, te ovo predstavlja jedinstvenu priliku da se publika upozna sa Gilićevim filmskim ostvarenjima.

Domaćin Festivala ove godine biće Kombank Dvorana, a Festival će se održavati i u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, bioskopu „Fontana“, bioskopu „Vlada Divljan“, Domu Kulture Studentski grad, bioskopu Art Kolarčeva Zadužbina, dok će se neki naslovi naći i na onlajn filmskoj platformi mojoff.net .

Karte će biti u prodaji od 19.11.2020.

Više informacija o programu 26. Festivala autorskog filma naći će se na zvaničnom sajtu faf.rs .

Podeli:



Preporucujemo