•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Premijera filma "Django Unchained" ipak otkazana u Kini

Oscarom nagrađeni film Quentina Tarantina "Django Unchained" otkazan je u bioskopima širom Kine na dan premijere. Navodno iz tehničkih razloga.

Otkazivanje je naredila China Film Group Corporation, što su potvrdili zaposleni u bioskopima. To je dovelo do spekulacija da film nije prošao cenzorske regulacija koje su vlasti zahtevale.

Distributer Sony Pictures već je ranije saopštio kako se reditelj složio da se na filmu urade izmene kako bi se smanjila količina nasilja. Direktor bioskopa u Šangaju, Tian Zaixing, navodi kako se ne seća da je ijedan strani film u Kini otkazan na dan premijere. Bioskopu je upućen telefonski poziv da otkaže film. "Imali smo velika očekivanja za ovaj film na box officeu. Nije nam rečeno kada će i hoće li uopšte film biti prikazan“, rekao je Zaixing za Reuters.

U ranijem intervijuu, direktor kineskog ogranka Sony Picturesa, Zhang Miao, naveo je kako izmene u filmu uključuju "potamnjivanje boje krvi i smanjivanje visine prskanja krvi". Tarantino je, prema Zhangovom mišljenju, ove izmene shvatio "više kao progres nego kao kompromis".

Za cenzuru su odgovorni Sony Pictures i Kineska državna administracija za radio, film i televiziju (SARFT), koji nisu želeli da komentarišu otkazivanje filma.

"Django Unchained" trebao je biti prvi Tarantinov film prikazan u Kini, gde vlasti ograničavaju broj stranih filmova u bioskopima. Kineski regulatori obično zahtevaju uklanjanje eksplicitnih scena seksa, nasilja i drugih tema za koje smatraju da su neprikladne za kinesku publiku, drugo najveće filmsko tržište na svetu.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila