•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Premijerom filma „Мој prijatelj Tomi“ počeo DOK 5 festival dokumentarnog filma

Premijerom filma „Moj prijatelj Tomi“ kanadskog reditelja srpskog porekla Nema Stankovića u četvrtak, 2. februara u mts Dvorani počeo je Peti festival međunarodnog dokumentarnog filma DOK #5.

Festival su svečano otvorili Nem Stanković i njegov najbolji prijatelj Tomi Li (Tommy Lee), a publici su se obratili i Igor Stanković, direktor mts Dvorane i Igor Toholj, umetnički direktor festivala.

Igor Stanković je ispred organizacije festivala rekao: „Želim najpre da se zahvalim vama što već petu godinu zaredom posećujute, po meni, najbolji festival dokumentarnog filma u Beogradu. Ovaj festival predstavlja jednu sublimaciju na samom početku godine najboljeg dugometražnog dokumentarnog filma. Velika je čast i privilegija imati film Moj drug Tomi na otvaranju festivala“.

Igor Toholj se zahvalio publici što je došla u velikom broju na otvaranje i izjavio: „Mi već petu godinu na DOK-u predstavljamo najaktuelnije dugometražne dokumentarne filmove u svim njihovim pojavnim oblicima. I što se tiče tema, ideja, pristupa, stila i tehnologije. Naša selekcija debitantskih ostvarenja Enter DOK za koju publika glasa, opstaje već četvrtu godinu i svake godine imamo priliku da vidimo pet ili šest najnovijih dokumentaraca u ovoj selekciji. Pozivam vas da glasate za svoje favorite i siguran sam da će svako od vas pronaći nešto po svom ukusu i da ćete uspeti da sagledate koncept festivala. Na ovogodišnjem DOK-u biće prikazani angažovani dokumentarci koji se bave svim aktuelnim i gorućim temama koje su univerzalne u celom svetu, preko velikih portreta poznatih ličnosti, do inovativnih filmova“.

Peti festival dokumentarnog filma DOK #5 traje do nedelje, 5. februara. U okviru takmičarskog programa festivala biće dodeljene dve nagrade: nagrada publike i nagrada žirija publike koji je sastavljen od tri ljubitelja filma koji će glasati za najbolji debitantski film. Program festivala nalazi se na sajtu https://dokfest.rs/, dok se ulaznice za festival mogu nabaviti na blagajni mts Dvorane i online putem sajta: https://www.mtsdvorana.rs/filmovi/dok5

Foto: Filip Olćan

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...