•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Preminuo "Dart Vejder"

Engleski glumac Dejvid Prous, najpoznatiji po ulozi Darta Vejdera u trilogiji "Zvezdani ratovi", umro je u 85. godini.

Njegov agent Tomas Bouington je rekao da je glumac umro nakon kraće bolesti i da je ovo tužan događaj za milione njegovih obožavaoca širom sveta.

Prous, bodibilder iz Bristola, izabran je za ulogu Vejdera zbog svoje impozantne figure, iako je glas pozajmljivao američki glumac Džejms Erl Džons.

"Neka sila uvek bude sa njim", rekao je Bouington i dodao da je Prous, iako je bio poznat po ulogama monstruma, bio heroj za sve koji su ga poznavali.

Karijera Prousa trajala je 50 godina, ali će ostati upamćen po ulozi Sita Lorda u "Zvezdanim ratovima" koja mu je donela međunarodnu slavu.

Prous se u ovoj ulozi pojavio u sva tri prva nastavka zbog svoje figure, bio je visok 1,98 metara, navodi Bi-Bi-Si.

Podeli:



Preporucujemo