•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Preminuo glumac Marko Nikolić

Poznati srpski glumac Marko Nikolić preminuo je 2. januara, potvrdila je kćerka na društvenim mrežama.

Kraj zajedničke fotografije sa ocem, napisala je samo njegovu godinu rođenja i smrti.

Podsetimo, pre godinu dana Nikolić, kojeg je publika posebno zavolela u ulozi Karađorđa u seriji "Vuk Karadžić" i Gige Moravca u "Boljem životu", imao je ozbiljan zdravstveni problem, koji je prevazišao uz pomoć snažne volje, porodice i stručnih lekara.

Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.
Bio je član je Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji.

Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom u pomenutoj u TV seriji "Bolji život" (1987, 1990. godine), kao i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji "Vuk Karadžić".

Poslednji projekat na kojem je radio u prošloj godini je humoristična serija "Komšije" u kojoj je tumačio uloga Živojina.

Dobitnik je nagrade "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume na domaćem filmu i mnoštva drugih nagrada.

Doajen srpskog glumišta Marko Nikolić ostvario je nezaboravne uloge na televiziji i u filmovima od Devojačkog mosta, Užičke republike, Petrijinog venca do Dnevnika uvreda 1993. i u filmu Montevideo, Bog te video.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....