•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Preminuo istaknuti hrvatski glumac Špiro Guberina

Špiro Guberina, istaknuti jugoslavenski i hrvatski glumac, preminuo je danas u 88. godini u Zagrebu.

Kako prenosi Večernji list, Špiro Guberina preminuo je u Domu za starije i nemoćne u Zagrebu.

Sjajni glumac počeo se glumom baviti veoma rano, još u srednjoškolskim danima kada je kao mladić nastupao u komedijama i operetama Narodnog pozorišta u rodnom Šibeniku.

Diplomirao je na Akademiji scenskih umetnosti u Zagrebu 1970. godine. Uz brojne pozorišne, odigrao je i više od sedamdeset TV uloga u serijama i dramama kao što su "Gospodin Fulir", "Maratonci", "Fiškal", "Dnevnik Očenašeka", "Prosjaci i sinovi", "Nikola Tesla", a često je nastupao i u radiodramskim emisijama.

Ipak, publika ga najviše pamti po ulozi Strikana iz kultne serije "Velo misto".

Nažalost, u poslednjih nekoliko godina borio se s brojnim zdravstvenim problemima, a 2018. godine javno je govorio o tome te je izjavio kako se teško kreće i da mu je svaki korak bolan.

Dobitnik je mnogih priznanja, među ostalim nagrade Vladimir Nazor za životno delo 2012.

Podeli:



Preporucujemo