•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Preminuo kompozitor i oskarovac Džoni Mendel

Dobitnik Gremija i Oskara, kompozitor Džoni Mendel preminuo je u 94. godini, potvrdio je njegov prijatelj Majkl Finstajn.

"Dragi prijatelj i izvanredan aranžer, kompozitor i svetski talenat Džoni Mendel upravo je preminuo. Svet nikada više neće biti isti bez njegovog humora, duhovitosti i pogleda na život i ljudsko stanje. Bio je zaista ispred svog vremena i niko nije mogao da napiše ili iskomponuje onako kako je on to činio", piše u objavi.

Mendelova karijera je započela kada je sarađivao sa Badijem Ričom i Kauntom Bejsijem, pre nego što je postao veliko ime u svetu komponovanja i aranžiranja.

Iskomponovao je pesmu "Emily" za film sa Džuli Endruz "The Americanisation of Emily" 1964. godine, pre nego što je komponovao slavnu tematsku pesmu za seriju "M * A * S * H" 1970. godine.

Tokom svoje duge karijere, radio je i sa Frenkom Sinatrom , Barbrom Strajsend, Tonijem Benetom i Majklom Džeksonom.

Podeli:



Preporucujemo