•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Preminuo reditelj Božidar Nikolić

Jedan od najpoznatijih direktora fotografije i reditelja na prostoru bivše Jugoslavije Božidar Bota Nikolić preminuo je u 80. godini, objavila je u četvrtak Radiotelevizija Srbije.

Nikolić je kao reditelj potpisao pojedine kultne filmove poput „Balkanskog špijuna“, „Tri karte za Holivud“, „U ime oca i sina“, a uz njegovo ime vezana je i zanimljivost da je dodelio prvu glavnu ulogu Bradu Pittu u filmu "Tamna strana Sunca" (The Dark Side of the Sun).

Film je snimljen kao američko-jugoslavensko-kanadska koprodukcija, a uz Pitta su igrali Sheryll Polack, Gall Boyd, Milena Dravić i Sonja Savić. Rođen u Nikšiću 1942. godine, a u kinematografiju je ušao tijekom 60-ih i 70-ih godina kao televizijski kamerman Radiotelevizije Beograd. Nikolić je važio za vrlo uspešnog direktora fotigrafije, a surađivao je s redatiljima poput Lordana Zafranovića, Živka Nikolića, Vatroslava Mimice, Milana Jelića, Vlaste Radovanovića i Miše Radivojevića.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu