•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Preminuo reditelj i scenarista Petar Lalović

Reditelj, scenarista i snimatelj Petar Lalović preminuo je u 83. godini, rečeno je danas Tanjugu u Udruženju filmskih umetnika Srbije.

Lalović je završio pozorišnu i filmsku akademiju u Zagrebu, a diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnika u Beogradu.

Napravio je preko 200 dokumentarnih filmova, a takođe je snimao igrane filmove i tv serije. Lalovićeva vokacija su bila snimanja metaforičnih filmova o prirodi za koji je osvojio preko 150 nagrada kako u bivšoj Jugoslaviji tako i u inostranstvu.

Njegov dugometražni film “Ptice koje ne polete” dobio je više od 20 nagrada, uključujući četiri Grand prija u Evropi.

Međutim, filmska kritika i bioskopska publika smatra da je njegov najveći uspeh bio sa njegovim dokumentarnim filmovima “Poslednja oaza” i “Svet koji nestaje” iz 1987. godine.

Lalović je 2011. godine snimio svoj 200. film “Beogradska oaza”.

Vreme i mesto komemoracije i sahrane, biće naknadno objavljeni.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...