•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pretty Woman (1990)

Pretty Woman je američki igrani film snimljen 1990. godine u režiji Gerija Maršala. U glavnoj ulozi su nastupali Džulija Roberts i Ričard Gir. Film je postao jedan od komercijalno najuspešnijih filmova devedestih godina, sa zaradom većom od 460,000.000 dolara, a danas je jedan od najuspešnijih iz svog žanra. Džulija Roberts je za svoju glumu nagrađena Zlatnim globusom za najbolju glavnu glumicu, a bila je nominovana za Oskar i BAFTA nagradu.

Film je, sa druge strane, dobio niz kritika i izazvao niz kontroverzi zbog "zašećerenog" prikaza ulične prostitucije, a i dan-danas ga optužuju da je doprineo porastu raznih oblika socijalne patologije, pogotovo u post-komunističkoj Istočnoj Evropi.

Na prostoru bivše Jugoslavije je poznat pod naslovom Zgodna žena.

Uspešni biznismen Edvard Luis, zaustavlja se na Bulevaru Holivud i mladu, atraktivnu devojku moli za instrukcije kako da dođe do svog hotela. Vivijan Vard, koja radi kao prostitutka, bezuspešno pokušava da mu objasni put, pa se nudi da ga sama odveze do tamo. Stigavši u hotel, Edvard je moli da ostane sa njim nedelju dana kao njegova poslovna pratnja, za šta će joj dati 3.000 dolara i svoje kreditne kartice. Vivijan prihvata, ne sluteći da se on polako zaljubljuje u nju. Sledećih nekoliko dana, dok je on na sastancima, ona će obilaziti lokalne ekskluzivne butike, tražeći adekvatnu odeću za poslovnu pratnju, ali bi svuda bila izbačena jer bi je vrlo brzo prepoznali kao prostitutku. To ju je jako povredilo, što Edvard vrlo brzo primećuje. On stoga odlučuje da sam od nje napravi damu i kupi joj najbolju odeću, a ona zauzvrat, da mu pokaže da novac i karijera nisu sve u životu. Njihova veza ubrzo će postati sve, samo ne poslovna.

Žanr:komedija, romansa
Godina:1990
Reziser:Garry Marshall
Scenario: J.F. Lawton
Uloge:Richard Gere, Julia Roberts, Jason Alexander
Uzrast:R
Award:7 osvojenih
Studio: Touchstone Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:119 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...