•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pripreme za 51. Filmske susrete u Nišu

Velika viseća reklama na Trgu kralja Milana u Nišu najavljuje 51. Filmske susrete. Međutim, još uvek nije poznato koje će filmove publika biti u prilici da pogleda, a ni ko će se pokloniti nakon projekcija. Ono što je poznato je to da Direkcija Festivala ove godine ima oko 15 miliona dinara na raspolaganju da organizuje festival.

Budžet festivala ove godine nije znatno promenjen u odnosu na prethodnu godinu, 15 miliona izdvojio je grad Niš, a Ministarstvo kulture 3. 300. 000, milion više nego prošle godine.

Prema rečima direktorke festivala Bojane Simović, dodatni budžet Festival će ostvariti od naplate karata. Taj novac biće iskorišćen za poboljšanje kvaliteta Festivala. Iako nazivi filmova još uvek nisu poznati, prema rečima ljudi koji čine Direkciju Festivala, na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi, biće prikazano 12 filmova u takmičarskom delu programa. Svake večeri biće prikazana 2 filma, a najavljeni su i mnogobrojni prateći programi tokom 7 dana trajanja festivala. Kao i prethodnih godina biće dodeljena nagrada za glumačko ostvarenje Pavle Vuisić.

Novina je da će ove godine komplet ulaznica za Filmske susrete iznosti 1500 dinara, što je 500 dinara manje u odnosu na prošlogodišnji jubilarni festival. Kompleti će se naći u prodaji od 5. avgusta. Pojedinačnih karata će biti od drugog dana festivala, i to samo u slučaju da se svi kompleti ne prodaju. Pojednačna karta će onda iznositi 200 dinara.

Simović: Vraćaju se stare vrednosti na „Filmske susrete“

„Filmski susreti“ jedini, u Srbiji i regionu, filmski festival, koji pre svega oslikava vrednost glumaca i ove godine opravdava svoje postojanje i unosi novine.

Svi znamo da je para za kulturu malo, ali grad Niš i pre svega Niški kulturni centar kao nosilac održavanja i organizacije „Filmskih susreta“, učinili su mnogo napora da ovogodišnja filmska manifestacija, kao što i dolikuje bude spektakularana i glamurozna i podrži, pre svega glumčka ostavrenja.

Obnovljeni Oficirski dom, otvoriće svoja vrata filmu i glumcima.

Angažovanjem Niškog kulturnog centra i direktorke Bojane Simović, sprečen je izlazak udruženja glumaca iz organizacije festivala.

Grad Niš, tradicija, ugledni gosti kroz istoriju festivala, kao što je Ričard Barton, Liz Tejlor, proslavljeni domaći glumci zaslužuju da festival opravda svoje postojanje i napreduje, a niška publika će već znati da sve to nagradi, kao i uvek do sada.

Filmski susreti počinju 20. avgusta, a završavaju se 26. avgusta.

Više detalja i lepih iznenađenja, uskoro…

Foto: Media Press, Filmski susreti Niš

Izvori: Tvkcn.net, Juznasrbija.info

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...