•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Program 3. Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala

Tokom trećeg Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala(KMMFF), koji će se pod sloganom “Ovde!” u organizaciji Evropskog kulturnog forumaodržati od 13. do 15. decembra 2017. godine u Domu kulture Gračanica, biće prikazano ukupno 14 filmova.

U dnevnim terminima od 11, 13 i 15 časova najmlađi će uživati u selekciji najboljih 3D crtanih filmova sinronizovanih na srpski. Biće prikazano 6 filmova u 9 termina: „Mali šef“, „Družina iz džungle“ i „Tvrd orah 2“ - prvog dana; „Družina iz džungle“ (repriza), „Čudovišta iz moje porodice“ i „Moj mali poni“ - drugog dana; „Čudovišta iz moje porodice“ (repriza), „Mali šef“ (repriza) i „Vau vau zvezda“ - poslednjeg festivalskog dana.

Domaći film je i ove godine u prvom planu na Festivalu, a publiku očekuju vredna i zapažena ostvarenja srpske, ali i crnogorske kinematografije. Prvog festivalskog dana od 17 časova biće prikazan film „Igla ispod praga” reditelja i scenariste Ivana Marinovića, prava "poslastica za ljubitelje crnog humora" – kako je o filmu pisao čuveni časopis Hollywood Reporter. Glumačku ekipu ostvarenja čija estetika podseća na stare italijanske filmove, ali i na radove Živka Nikolića, predvodi Nikola Ristanovski, a pored njega igraju Jelisaveta Seka Sablić, Ljubomir Bandović, Bogdan Diklić, Leon Lučev i mnogi drugi. Istog dana, odmah nakon svečanog otvaranja (19h), publika će uživati u ostvarenju reditelja i scenariste Emira Kusturice „Na mlečnom putu“, koji je svetsku premijeru imao prošle godine na 73. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji. Glavne uloge u ovoj ljubavnoj ratnoj drami igraju Monika Beluči, Emir Kusturica, Sloboda Mićalović i Predrag Miki Manojlović.

Drugog festivalskog dana, 14. decembra od 17 časova, biće prikazan „Biser Bojane“ Milana Karadžića, popularna akciona komedija u kojoj igraju Milutin Mima Karadžić, Slaven Došlo, Vanja Nenadić, Andrija Milošević i Mira Banjac. Nešto kasnije, od 19 časova, publiku očekuje urnebesna komedija Nikole Koje „Stado“ sa fantastičniom glumačkom podelom u kojoj su pored već pomenutog Koje i Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić, Nataša Ninković, Nikola Đuričko, Goran Šušljik, Srđan Timarov, Bane Trifunović.

Poslednjeg festivalskog dana publika u Gračanici pogledaće od 17 časova srpskog kandidata za Oskara “Rekvijem ѕa gospođu J” reditelja Bojana Vuletića sa izvrsnom Mirjanom Karanović u glavnoj ulozi, dok nas u drugom terminu (19h) očekuje iščašena komedija iz Crne Gore „The Books of Knjige: Slučajevi pravde“. Priča prati dva hrabra policijska inspektora koja rade na slučaju dvostrukog ubistva. Iako će zločincima pokušati zadati smrtonosni udarac, njihova nesposobnost ih vodi u propast.

Program Festivala upotpuniće i britansko-kineski akcioni triler „S.M.A.R.T. Potera“ sa Orlandom Blumom u glavnoj ulozi (13. decembar, 21.30h) i „Planeta majmuna – Rat“, treći deo popularne blokbaster franšize (14. decembar, 21h).

Nakon završetka Festivala, publika će, kao i prošle godine, svojim glasovima proglasiti najbolji domaći film, koji će biti prikazan u petak, 15. decembra, u 21 čas.

Pretprodaja ulaznica počinje od ponedeljka 11. decembra, a iste se mogu kupiti po ceni od 100 (za 2D) i 150 dinara za 3D projekcije na biletarnici Doma kulture Gračanica (radno vreme: od 9 do 15 časova).

Na sajtu festivala www.kmmff.rs možete pronaći više informacija o filmovima, kao i satnicu.

Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, u partnerstvu sa Domom kulture Gračanica.

Nakon prva dva uspešna i posećena izdanja: 2015. u Kosovskoj Mitrovici i prošle godine u Zvečanu, KMMFF, čiji je glavni cilj podizanje kulturne svesti i jačanje kulturne ponude u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, ove godine biće održan u Gračanici.

KMMFF je zamišljen kao Međunarodni filmski festival, ali sa akcentom na promociji srpske kinematografije i kulture. Festival, koristeći film kаo izrаžаjno sredstvo dostupno širokom аuditorijumu je tu dа podseti nа univerzаlne vrednosti, prvenstveno nа principe zаjedništvа, ravnopravnosti i solidаrnosti, ali i da ukaže na neophodnost očuvаnjа kulture na Kosovu i Metohiji, kao krucijalnog segmenta jednog društva.

Više informacija o festivalu i programu možete pronaći na sajtu www.kmmff.rs, pratite nas i na facebooku - www.facebook.com/KosovoiMetohijaFF

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila