•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Projekat debitantskog filma Radivoja Raše Bukvića i na koprodukcionom marketu u Rumuniji

Projekat prvog dugometražnog igranog filma ,,Antitalenti’’ glumca, reditelja i scenariste Radivoja Raše Bukvića i producentkinje Jovane Jovičić odabran je među 10 projekata za koprodukcionu platformu ,,Transilvania Pitch Stop’’ u okviru jubilarnog 20. Međunarodnog filmskog festivala Transilvanija, a koja će biti održana od 29. do 31. jula u u Rumuniji (Cluj-Napoca).

Projekat ,,Antitalenti’’ je ranije bio odabran i u kategoriji ,,Plus Minus One’’ koprodukcionog marketa Sofia Meetings u okviru 25. Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji 2021. godine.

Antitalenti je to coming-of-age/ priča o odrastanju i sazrevanju, drama sa elementima mjuzikla nadahnuta istinitim događajem koji se odigrao 1993. godine u gradu Somboru u Saveznoj Republici Jugoslaviji. Priča je o matematičkom geniju, stidljivom četrnaestogodišnjem dečaku koji se u osvit ratova devedesetih uključuje u trgovinu oružjem kako bi kupio bas gitaru, a sve sa nadom da će se kao u muzičara školskog benda, u njega zaljubiti najlepša devojčica u školi.

Priča reditelja i scenariste Radivoja Raše Bukvića sa koscenaristima Vukom Ršumovićem i Igorom Latinovićem nastaje u okviru mlade producentske kuće Prikaz Film, kao koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Francuske i Mađarske. Projekat su do ovog trenutka podržali grad Sombora, kao i Filmski cetntar Srbije (na svojim konkursima za razvoj scenarija 2018. i razvoj projekta 2020. godine).

Radivoje Raša Bukvić je igrao u ovdašnjim filmovima: 011 Beograd, Mali svet, Besa, Povratak,Tihi kutak Hristov, a gledaćemo ga i u srpskim filmovima Ključ i Trag divljači. Igrao je i u serijama Stižu dolari, Cvat lipe na Balkanu, Moj rođak sa sela, Prvaci sveta, Vojna akademija, Besa, Slučaj porodice Bošković, Aleksandar od Jugoslavije ... Glumio je i u brojnim inostranim, mahom francuskim i američkim, filmovima i serijama: La Californie, 96 sati, Largo Vinč, Koko Šanel i Igor Stravinski, La Femme Invisible, Les bien-aimés, Trois Mondes, Mains armées, Goodbye Morocco, Dobar dan da se umre muški, Diši, Noćna potera, Transporter: Nasleđe, Orage, Izdajnjik po našem ukusu, Braquo, Cannabis, Maryline, Coffee Wars...

Ilustracije su scenografske skice Milenka Jeremića.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....