•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Promocije knjige „Pisci u bioskopu” Slobodana Šijana

U subotu, 15. maja 2021. u 18 časova na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, a u sklopu manisfestacije Dani knjige Filmskog centra Srbije, biće održana promocija knjige Slobodana Šijana „Pisci u bioskopu“.

Dani knjige Filmskog centra Srbije je manifestacija na kojoj će biti predstavljena najnovija izdanja ove institucije iz oblasti filma i filmske umetnosti i održava se od 14. do 20. maja 2021. godine na Trgu Nikole Pašića. Publika će imati priliku da, tokom trajanja manifestacije, kupi knjige po promotivnim cenama, i to u periodu od 10 do 20 časova.

Antologija „Pisci u bioskopu: Književna istorija naših filmskih doživljaja“, u izdanju Filmskog centra Srbije i Službenog glasnika, nova je knjiga našeg istaknutog filmskog stvaraoca Slobodana Šijana. Knjiga donosi izbor tekstova u kojima naši i regionalni pisci, neretko iz veoma lične perspektive, pišu o fenomenu filma. U knjizi se nalaze tekstovi Ive Andrića, Branislava Nušića, Stanislava Vinavera, Rastka Petrovića, Boška Tokina, Miloša Crnjanskog, Bogdana Tirnanića, Aleksandra Petrovića, Danila Kiša, Dubravke Ugrešić i drugih. Na gotovo 500 stranica, antologija „Pisci u bioskopu“ sadrži pripovetke, odlomake iz romana, dnevničkih ili memoarskih zapisa, novinske članke i druge tekstove u kome pisci, novinari i filmski stvaraoci, iz različitih uglova, daju svoje viđenje sedme umetnosti od njenih početaka pa sve do danas.

Foto: Đorđe Bajić, dozvoljeno objavljivanje.
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....