•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Prvi crtić legendarnog animatora Josepha Barbere na aukciji

Prvi crtić legendarnog animatora, Josepha Barbere, koji je utabao put likovima poput Toma i Jerryja, Kremenka i medveda Yogija..., a uz koje su odrasle brojne generacije, sada odlazi na aukciju.

Barbera je kengura Kika nacrtao 1935. godine, dok je radio kao mlađi animator u studiju Terrytoons. Bio je to prvi crtić koji je mladi autor napisao i nacrtao, a govori o avionskoj trci Kika i psa zvanog Dirty Doug.

Crtić je tada 24-godišnjem Barberi dao samopouzdanje da se okrene naraciji, što je kasnije rezultiralo istorijskim partnerstvom sa rediteljem Williamom Hannom, kada se Barbera pridružio studiju MGM.

Zajedno su stvorili neke od najpoznatijih likova popularne kulture svih vremena, poput Jetsona, Scooby-Dooa, Wally Gatora i psa Huckleberryja.

Ubrzo je, 1957. godine, nastao autorski dvojac poznat kao Hanna-Barbera i postojao je sve do smrti Josepha Barbere.

Barbera je preminuo 2006., u 95. godini, dok je Hannna preminuo 2001., u 90. godini.

Sada Barberin nećak Larry prodaje prve skice njegovog animiranog filma, koje je nasledio od Barberine majke Francesce. Nacrtani su grafitom i olovkom na posebnom animacijskom papiru, a 43 skice trebale bi na aukciji dostići cenu višu od 24 hiljade dolara. Aukcija će se održati u Los Angelesu, 20. novembra.

Podsetimo, ’40-ih i ’50-ih godina, kada je studio Disney bio na svom vrhuncu, Barberini Tom i Jerry su osvajali, a prikazivali su se u udarnim terminima na televiziji.

Website:klix.ba
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...