•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pulgasari (Pulgasari) (1985)

Pulgasari je severnokorejski film iz 1985. godine koji je producirao severnokorejski diktator Kim Đong Il, a režirao južnokorejski režiser Shin Sang ok.

Kako bi razvio filmsku industriju u svojoj državi i promenio zapadnjačko mišljenje o Radničkoj Partiji Koreje sadašnji severnokorejski diktator Kim Đong Il je kidnapovao svog omiljenog južnokorejskog reditelja Shin-Sang Oka i sa još dvoje glavnih glumaca doveo ih u Pjongjang, gde je 1985. godine snimljen poslednji severnokorejski film nazvan Pulgasari po istoimenom glavnom junaku, gigantskom čudovištu i simbolu borbe protiv kapitalizma.

Radnja filma smeštena je u jednom seocetu gde mitsko čudovište Pulgasari pomaže meštanima u borbi sa surovim protivnicima. Film odlikuje mnoštvo zanimljivih i smešnih specijalnih efekata kao i impresivne grupne borbe u kojima učestvuje hiljade statista.

Sin diktatora Kim Il Sunga i sadašnji severnokorejski diktator Kim Đong Il najavio je premijeru nastavka filma o Pulgasariju za 2009. godinu, u kojem će mu protivnik biti čudovište Godzila.

Žanr:akcija, drama, fantazija
Godina:1985
Reziser:Chong Gon Jo, Sang-ok Shin
Scenario: Se Ryun Kim
Uloge:Chang Son Hui, Ham Gi Sop, Jong-uk Ri
Zemlja:Južna Korea
Jezik:Koreanski
Trajanje:95 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...