•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Putovanje' - najbolji britanski film u poslednjih 5 godina

Kada sudbina dva naroda zavisi od dva zakleta neprijatelja, bice potrebno čudo da se mir postigne ili barem jedno neplanirano putovanje.

Film „Putovanje“ je drama inspirisana velikom prekretnicom u britanskoj i irskoj istoriji, koju će domaća publika imati prilike da pogleda na velikom platnu od 8. juna.

Posle 40 godina sukoba u Severnoj Irskoj, vodeći igrači se sastaju u Sent Andresu kako bi dogovorili konačan i trajni mirovni sporazum. Uspeh pregovora zavisi od Ijana Pejslija, vođe Demokratske unionističke partije, i bivšeg IRA zapovednika Martina Mekginisa, dva zakleta neprijatelja, koje okolnosti primoravaju da krenu na put zajedno. Posle prvobitnih uvreda, njihov razgovor menja tok i počinju da se pojavljuju pukotine u njihovim oklopima. Rivali saznaju ne samo da nisu toliko različiti, već i počinju da grade prijateljstvo.

Film je svoju premijeru imao na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji i mnogi kritičari su smatrali ovaj film krucijalnim za irsku i englesku političku scenu, jer je film verodostojno prikazao dešavanja između ove dve zemlje kroz „prijateljstvo“ dva čoveka.

Uloge političara Pejslija i Mekginisa poverene su britanskim glumcima Timotiju Spolu i Kolmu Miniju, dok režiju potpisuje Nik Ham, britanski reditelj i producent.

Film će u domaćim bioskopima biti prikazan od 8. juna, a do tada pogledajte trejler.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...