•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Quick Change (1990)

Snimljena na samom početku devedesetih, sjajna komedija "Brza promena" film je koji se prvenstveno može pohvaliti veličanstvenim Billom Murrayjem u ulozi kakve su ga i proslavile. Autori filma pregledno i s mnogo ritma nižu inteligentne dosetke i gegove, apsurdnim humorom i potezim likovima dodatno efektno naglašavajući komične vrhunce bizarnog zapleta.

Kad tokom prepodneva u jednu njujoršku banku ušeta simpatični lakrdijas, niko od bankarskih službenika i klijenata ne zna da se iza šarene maske krije Grimm (B. Murray), dobrodušan i pomalo nespretan momak koji je odlučio da izvede savršenu pljačku. Dok banku opkoljavaju policijske jedinice predvođene iskusnim inspektorom Rotzingerom (J. Robards), Grimm sprovodi svoj plan i od policije traži da mu dostave autobus i divovski kamion i omoguće siguran put do aerodroma. Ali Rotzinger i Grimmovi zarobljenici ne znaju da se među njima nalaze atraktivna pljačkaševa devojka Phyllis Potter (G. Davis) i njegov najbolji prijatelj, ne naročito bistri Loomis (R. Quaid).

Nakon što se pod izgovorom oslobađanja zarobljenika Phyllis, Loomis i drugačije maskirani Grimm ubrzo nađu izvan banke, Rotzinger ne sluti da kriminalce upravo pušta da pobegnu. Trojka odluči da se domogne aerodroma JFK i avionom pobegne na Fiji. Međutim, nakon što se izgube u ulicama nepoznate četvrti, te nakon što im se pokvari auto, njihov precizno isplaniran beg će promeniti niz neverovatnih događaja, poput vožnje u taksiju ekscentričnog Indijca (T. Shalhoub) i susreta sa preterano savesnim šoferom autobusa (P. Bosco). Čini se da jedna nevolja sustiže drugu i da Grimmu, Phyllis i Loomisu odjednom ništa ne ide od ruke...

Dinamična, vrlo zabavna i urnebesno duhovita komedija "Brza promena", uspela adaptacija popularnog romana Jaya Cronleya, debitantski je rediteljski projekat scenariste (Ime ruže, Detektiv i dama, Čovjek koji je premalo znao) i reditelja Howarda Franklina (The Public Eye, Larger Than Life) i glumca Billa Murraya (Tootsie, Isterivači duhova 1 i 2, Mala prodavonica užasa, Beskrajni dan, Ed Wood, Charliejevi anđeli, Kafa i cigarete, Slomljeno cveće), za ulogu u izvrsnoj drami "Izgubljeni u prevodu" Sofije Coppole 2004. nominovan za Oscara.

Autori filma uzdaju se u vrlo raspoložene glumce: sjajnog B. Murrayja, G. Davis (Muva, Beetle Juice, Slučajni turista, Thelma i Louise, Angie, Ostrvo boje krvi, Velika pustolovina Stuarta Malog, serija Američka predsednica), R. Quaida (Posljednji bioskopski film, Što te tata pušta samu?, Papirnati mesec, Dvoboj na Missouriju, Ponoćni Express, Dani groma, Dan nezavisnosti), godine 1974. nominovan za Oscara za sporednu ulogu u drami "Poslednji zadatak", i pokojni dvostruki oskarovac J. Robards (Bilo jednom na Divljem zapadu, Balada o Cableu Hogueu, Pat Garrett i Billy the Kid, Svi predsednikovi ljudi, Melvin i Howard, Državni neprijatelj, Magnolija).

Lepršavu filmsku muziku potpisuje nagrađivani Randy Edelman (Blizanci, Isterivači duhova 2, Policajac iz vrtića, Poslednji Mohikanac, Maska, Dok si spavao, Šest dana, sedam noći, xXx), a u muzici iz filma odzvanjaju hitovi Nata Kinga Colea i Amalije Rodriguez.

Žanr:komedija, krimi
Godina:1990
Reziser:Howard Franklin, Bill Murray
Scenario:Jay Cronley, Howard Franklin
Uloge:Bill Murray, Geena Davis, Randy Quaid
Uzrast:R
Studio:Devoted Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:89 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...