•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Rada Đuričin

Rada Đuričin (Vršac, 31. maj 1934) je srpska glumica.

Rođena je u Vršcu od oca Marinka, pravoslavnog sveštenika, i majke Mileve.

Diplomirala je 1958. na Fakultetu dramskih umetnosti i 1961. na Filozofskom fakultetu u Beogradu srpski jezik i književnost.

Debitovala je na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 1958. glavnom ulogom u predstavi Dnevnik Ane Frank. Član je ansambla JDP-a od 1959.

Udata je za dr Dragoslava Popovića, nekadašnjeg profesora nuklearne fizike na Elektrotehničkom fakultetu u Veogradu. Imaju sina Radana koji je filmski snimatelj.

Filmografija:
1950.-te
1959. Osma vrata
1959. Dnevnik Ane Frank

1960.-te
1960. Eks Gertrude Šulc
1960. Rođendan u studiju
1965. Ono more
1965. Daktilografi
1965. Dani iskušenja
1967. Nikad se ne zna
1967. Honorarni kralj
1967. Braća i sestre
1967. Dvadesetpeti sat
1967. Letovi koji se pamte
1967. Bomba u 10 i 10
1968. Stan Ona
1968. Naši sinovi
1968. Unakrsna vatra
1968. Slepi miš
1969. Golubovici
1969. Obična priča
1969. Frak iz Abacije
1969. Čudesan svet Horasa Forda

1970.-te
1970. Deset zapovesti
1970. The Twelve Chairs
1970. Selo bez seljaka
1972. Zločin i kazna
1972. Buba u uhu
1974. Parlog
1975. Sunce te čuva
1976. Pohvala svetu
1976. Vuci i ovce
1977. Vasa Železnova
1977. Kako upokojiti vampira

1980.-te
1980. Vruć vetar
1982. Mačor na usijanom limenom krovu
1983. Majka Vukosava piše govor
1985. Kraj vikenda
1986. Neozbiljni Branislav Nušić
1987. I to se zove sreća
1988. Roman o Londonu
1988. The Fortunate Pilgrim
1989. Iskušavanje đavola
1989. Najbolji
1989. Bunker Palace Hôtel

1990.-te
1990. Jastuk groba mog
1990. Razgovor na onom svetu između Makijavelija i Monteskejea
1996. Gospođa Kolontaj
1997. Kabare 011
1997. Balkanska pravila
1999. Desanka

2000.-te
2001. Budi fin
2004. Jesen stiže, dunjo moja
2005. Idealne veze
2006. Sinovci
2007. Konji vrani
2007. Naša mala klinika
2007-2008. Vratiće se rode
2008. Selo gori, a baba se češlja
2009. Hitna pomoć
2009. Gorki plodovi
2009. Zauvek mlad
2009. Selo gori... i tako
2009. Jesen stiže, dunjo moja

2010.-te
2010. Žena sa slomljenim nosem
2008-2010. Selo gori, a baba se češlja
2011. Miris kiše na Balkanu

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Robin Vilijams je u crtanom filmu Aladin promenio 52...
DEČAČKI ŠARM RAJANA REJNOLDSA U PUNOM SJAJU U NOVOJ...
VOLJENI DREZIK IZ KULTNE SERIJE „NESTAŠNE GODINE“ KAO...
OTVOREN 6. DOK’N’RITAM FESTIVAL U DOMU KULTURE...
Agata Kristi: Partneri u zločinu (Partners in Crime) –...
Specijalna projekcija filma POTREBA ZA MRŽNJOM - DKC 9.6....
Gordan Matić i delegacija FCS-a posetili snimanje igranog...
Access Bars® Seminar u Beogradu
Objavljen datum poslednje sezone serije ‘La casa de...
Veče komedije u bioskopu Vilin Grad
OBJAVLJEN PRVI TREJLER ANIMIRANOG FILMA „NEPOPRAVLJIVI...
Dženifer potpisala višegodišnji ugovor sa Netfliksom
Autentično liderstvo – Dvodnevni trening
30 godina Filmskog festivala u Beču
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 17. do 23....
Mark Volberg zvezda naučnofantastičnog filma Infinite
Leto na Porodičnom danu u Cineplexx bioskopima
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 10. do 16....
Veče za muškarce u bioskopu Cine Grand Delta Planet
UNESCO Međunarodni fond za kulturnu raznolikost podržao...
Izložba Eme Bregović „Don’t Worry” od 12. juna u...
Najavljen 4. Ravno Selo Film Festival od 1-4. jula
Filmska čokolada voli zvuk klapera - Nevena Šarčević
Ponovo obustavljeno snimanje Nemoguće misije 7
Da se Tarantinu ispunila svaka želja, ekipa Petparačkih...
DIZNIJEVA ANIMACIJA "LUKA" U BIOSKOPIMA OD ČETVRTKA 17....
„Američka utopija” Dejvida Birna u režiji Spajka Lija...
Cineplexx pakleno veče 11. juna od 20 časova
Crna Gora - Podeljena zemlja (2021) - uskoro
VEČE KOMEDIJE U BIOSKOPU CINE GRAND DELTA PLANET