•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Rada Đuričin

Rada Đuričin (Vršac, 31. maj 1934) je srpska glumica.

Rođena je u Vršcu od oca Marinka, pravoslavnog sveštenika, i majke Mileve.

Diplomirala je 1958. na Fakultetu dramskih umetnosti i 1961. na Filozofskom fakultetu u Beogradu srpski jezik i književnost.

Debitovala je na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 1958. glavnom ulogom u predstavi Dnevnik Ane Frank. Član je ansambla JDP-a od 1959.

Udata je za dr Dragoslava Popovića, nekadašnjeg profesora nuklearne fizike na Elektrotehničkom fakultetu u Veogradu. Imaju sina Radana koji je filmski snimatelj.

Filmografija:
1950.-te
1959. Osma vrata
1959. Dnevnik Ane Frank

1960.-te
1960. Eks Gertrude Šulc
1960. Rođendan u studiju
1965. Ono more
1965. Daktilografi
1965. Dani iskušenja
1967. Nikad se ne zna
1967. Honorarni kralj
1967. Braća i sestre
1967. Dvadesetpeti sat
1967. Letovi koji se pamte
1967. Bomba u 10 i 10
1968. Stan Ona
1968. Naši sinovi
1968. Unakrsna vatra
1968. Slepi miš
1969. Golubovici
1969. Obična priča
1969. Frak iz Abacije
1969. Čudesan svet Horasa Forda

1970.-te
1970. Deset zapovesti
1970. The Twelve Chairs
1970. Selo bez seljaka
1972. Zločin i kazna
1972. Buba u uhu
1974. Parlog
1975. Sunce te čuva
1976. Pohvala svetu
1976. Vuci i ovce
1977. Vasa Železnova
1977. Kako upokojiti vampira

1980.-te
1980. Vruć vetar
1982. Mačor na usijanom limenom krovu
1983. Majka Vukosava piše govor
1985. Kraj vikenda
1986. Neozbiljni Branislav Nušić
1987. I to se zove sreća
1988. Roman o Londonu
1988. The Fortunate Pilgrim
1989. Iskušavanje đavola
1989. Najbolji
1989. Bunker Palace Hôtel

1990.-te
1990. Jastuk groba mog
1990. Razgovor na onom svetu između Makijavelija i Monteskejea
1996. Gospođa Kolontaj
1997. Kabare 011
1997. Balkanska pravila
1999. Desanka

2000.-te
2001. Budi fin
2004. Jesen stiže, dunjo moja
2005. Idealne veze
2006. Sinovci
2007. Konji vrani
2007. Naša mala klinika
2007-2008. Vratiće se rode
2008. Selo gori, a baba se češlja
2009. Hitna pomoć
2009. Gorki plodovi
2009. Zauvek mlad
2009. Selo gori... i tako
2009. Jesen stiže, dunjo moja

2010.-te
2010. Žena sa slomljenim nosem
2008-2010. Selo gori, a baba se češlja
2011. Miris kiše na Balkanu

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar Pozorišta lutaka
Pet filmova autora iz Srbije na 14. Merlinka festivalu
Valentina Maurel sa Kostarike i Toma Salvador iz Francuske...
Srđan Karanović - Odustao sam od snimanja filmova
Muzička porodica Ude 10. decembra na Kolarcu
Otvorena izložba „Mlečni put – umetnost, vreme,...
Nesvakidašnja filmska priča o životu Dejvida Bouvija...
Kako bi izgledali likovi iz Boljeg života u seriji...
Skandal trese Holivud: Glumica optužuje vođu Sajentologa...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 24. novembra do 30....
James Cameron kaže da Avatar 2 mora da zaradi dve...
Glumica Ksenija Marinković otvorila 28. Festival autorskog...
"AVATAR: PUT VODE" PREMIJERNO OD 14. DECEMBRA - KARTE U...
Tragična priča o životu Vitni Hjuston uskoro u bioskopima
Dve istaknute iranske glumice uhapšene su zbog javne...
Uspesi Filmskog centra Srbije i srpskog filma u Talinu
Filmski festival Merlinka od 8. do 11. decembra u Domu...
Otvaranje izložbe Sadka Hadžihasanovića ,,Don’t Play...
Selekcije Hrabri Balkan, Bande à part i Sirovo na 28....
Obeležavanje jubileja 100 godina Duška Radovića
Geri Oldman najavio penziju
Kako danas izgleda sin Del Boja Trotera iz Mućki
„Kristina“, „Poslevode“, i „Najsrećniji čovek...
Karavan srpskog filma u osam srpskih gradova u decembru
Održana premijera dva dokumentarna filma Mile Turajlić na...
Ellen Pompeo se nakon 19 sezona oprašta od uvoda u...
Legendarna Milena Dravić je zbog jednog pitanja gađala...
Pozorište lutaka - repertoar za nedelju 20. novembra
Govorite li ženski? - panel o ženskom književnom jeziku
Top Gun je postao još bolji Tom Kruz dobio urnebesnog...