•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Radionica za filmsku masku i šminku - Zombie Walk Belgrade 2014

U periodu od 15. do 18. oktobra 2014. godine održava se deveti po redu Festival srpskog filma fantastike u Beogradu. Takođe, ovo je i treća godina kako će u okviru poslednjeg dana festivala biti organizovana ZOMBI ŠETNJA, koja je prve godine okupila 200, a već sledeće 500 maskiranih učesnika i privukla veliku pažnju domaćih i stranih medija. To naravno ne bi bilo moguće bez velikog tima vrednih šminkera koji su za samo nekoliko sati uspeli da maskiraju ovoliki broj posetilaca Zombi šetnje.

Zombi šetnja predstavlja karnevalsku povorku obožavalaca horora i fantastike maskiranih u žive mrtvace, koji su osvojili publiku još sa filmovima Džordža A. Romera. Od prve ovakve šetnje održane u Sakramentu u Americi, trend se preko Kanade, Engleske, Danske, Švedske, Italije, Argentine i Meksika (koji drži Ginisov rekord sa preko 9000 učesnika u šetnji) proširio širom sveta i postao nezaobilazan deo programa najvećih festivala fantastike.

Kako svake godine raste interesovanje i broj zombi šetača i ove godine FSFF organizuje RADIONICU FILMSKE MASKE I ŠMINKE za sve koji žele da nauče kako nastaju zombiji i učestvuju kao šminkeri na ovogodišnjoj Zombi šetnji.

Radionicu od 2012. godine vodi profesionalni tim za specijalne efekte: vajarka Nina Vujasin http://www.ninavujasin.com/ i majstor za specijalne efekte Miroslav Lakobrija http://lakobrijafx.com/ (radio na filmovima kao što su Zone of the Dead, Sveti Georgije ubiva aždahu, Srpski film, Mamula). Tokom tri dana kreativnog rada polaznicima će kroz video, foto i praktičan rad biti predstavljen proces izrade maski: naučiće veštine modelovanja u glini, kalupiranja, livenja u lateksu i šminkanja finalne maske zombija sa KRYOLAN profesionalnom šminkom http://kryolan.rs/.

Rok i način prijavljivanja:

Na radionicu se možete prijaviti slanjem kratke biografije i kontakt telefona na:
zombiewalkbelgrade@gmail.com do 18. septembra. Odabrani polaznici biće kontaktirani do 20. septembra. Radionica će biti održana 26., 27. i 28. septembra 2014. godine

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....