•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Radoš Bajić

Radoš Bajić (Medveđa, 24. septembar 1953) je srpski glumac, scenarista i reditelj.

Osnovnu školu završio je u rodnom mestu, Srednju muzičku u Nišu, a Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Prvu zapaženu ulogu ostvario je u filmu „Sarajevski atentat“ 1975. godine u kom je glumio Nedeljka Čabrinovića. Proslavio se ulogom Dalibora u filmu „Partizanska eskadrila“ iz 1979.

Bajiću je veliku popularnost doneo lik Sekule kojeg je glumio u filmovima „Sekula i njegove žene“ (1986) „Sekula se opet ženi“ (1991) i „Treća sreća“ (1995) godine sa tematikom šumadijskog sela.

Krajem 2007. je na lokacijama u svom rodnom mestu i okolini snimio TV seriju „Selo gori, a baba se češlja“ koja ima sličnu tematiku. Serija je postigla ogromnu gledanost.

Kolumnista je dnevnih novina Politika gde uglavnom piše o društvenim temama.

Nosilac je Ordena Svetog vladike Nikolaja srpskog za veliku ljubav pokazanu prema svojoj crkvi i doprinos u očuvanju moralnih vrednosti i hrišćanske tradicije srpskog naroda, kroz TV seriju i knjigu o srpskom selu. Odlikovao ga je episkop šabački Lavrentije Trifunović 29. marta 2012. u Šapcu.


Filmografija:

1970.-te
1975. Đavolje merdevine
1975. Sarajevski atentat
1976. Deca rastu noću
1976. Vrhovi Zelengore
1977. Beštije
1978. Stići pre svitanja
1979. Partizanska eskadrila
1979. Radio Vihor zove Anđeliju
1979. Osvajanje slobode

1980.-te
1980. Dragi moj Milovane Danojliću
1981. Žeđ
1982. Nastojanje
1982. Krojači džinsa
1982. Led
1982. Sabinjanke
1983. Mahovina na asfaltu
1983. Banović Strahinja
1984. Sedefna ruža
1984. Otkos
1985. Dvostruki udar
1985. Crvena baraka
1986. Sekula i njegove žene
1987. Lutalica
1987. Uvek spremne žene
1987. Na putu za Katangu
1988. Suncokreti
1988. Vanbračna putovanja
1987-1988. Vuk Karadžić
1988. Ortaci
1989. Pet hiljada metara sa preponama

1990.-te
1990. Pokojnik
1990. Sveto mesto
1991. Sekula se opet ženi
1991. Smrt gospođe Ministarke
1992. Prvi put s ocem na jutrenje
1992. Dezerter
1993. Napadač
1995. Treća sreća
1999. Belo odelo

2000.-te
2002. Država mrtvih
2009. Selo gori... i tako

2010.-te
2007-2011. Selo gori, a baba se češlja (TV serija)
2011. Nova godina u Petlovcu
2012. Led

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Komplet za Nišville 2022 po ceni pojedinačne ulaznice!
Film "Nije loše biti čovek" - Dušan Kovačević:...
Otvorena izložba EVROVIZION.CROSSING STORIES AND SPACES u...
Beogradska premijera monodrame o Nadeždi Petrović...
Konferencija „Vidimo se u bioskopu!“ i Skupština...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 25. novembra do 1.decembra
Ko je sve bio agent 007
Ladies night događaj uz film ,,Gučijevi“ 25. novembra...
Rasprodata premijera filma “Nije loše biti čovek”...
"Francuska depeša" stiže u bioskope
Ko su "Bondove devojke"
Gojković: U nastavku "Bese" fokus je na mlađoj generaciji
FRANCUSKO-SRPSKI FILMSKI SUSRETI #6 1-3. decembar 2021,...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 25. novemba...
Izašle su poslednje epizode "La Case de Papel"
Premijerka Estonije na svetskoj premijeri druge sezone...
FCS - Selekcija “Nasleđe” od 25. novembra do 9....
Filmski centar Srbije - Dani domaćeg filma u više od 40...
Stigao trejler za "Vrisak"
MSUV - Izveštaj sa konferencije za medije povodom izložbe...
Festival Alternative film/video u znaku Nesvrstanih
Opera “Služavka Gospodarica” na velikoj sceni Kolarca...
I Monika Beluči u "Južnom vetru"?
Branko Đurić i Izudin Bajrović o premijeri komedije...
Kusturici nagrada "Beogradski pobednik"
Ovacije na ekskluzivnoj projekciji komedije “Deset u...
Karavan srpskog filma tokom decembra u osam gradova Srbije
Film "Južni vetar 2 - Ubrzanje" videlo 600 hiljada ljudi
Frano Lasić o filmu Elegija lovora: “Zaintrigirala me je...
Nova izdanja Filmskog centra Srbije na 27. Festivalu...