•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Rambo III (1988)

Rambo 3 (engl. Rambo III) je akcioni film iz 1988. i treći deo serijala o Džonu Rambu, vijetnamskom veteranu kojeg glumi Silvester Stalone.

Film počinje kada se poručnik Trautman vraća na Tajland, kako bi još jednom tražio pomoć od Ramba. Nakon što prisustvuje meču, gde Rambo pobeđuje u borbi sa štapovima, Trautman posećuje gradilište hrama, gde Rambo pomaže u izgradnji i pita ga da li bi se pridružio u misiji u Avganistanu. Misija podrazumeva doturanje oružja avganistanskim pobunjenicima, mudžahedinima, koji se bore u sovjetsko-avganistanskom ratu. Rambo odbija da učestvuje u ovome i Trautman odlučuje da pođe sam.

U Avganistanu, Trautman upada u zasedu sovjeta i biva uhapšen. Zarobljen je u tvrđavi koja sada služi kao sovjetska baza. Trautmana ispituje glavnokomandujući poručnik Zajsen. Rambo saznaje za Trautmana od predstavnika američke ambasade Roberta Grigsa, i ubeđuje ga da ga povede u nezvaničnu operaciju. Rambo stiže u Pakistan i susreće se sa Musom, dobavljačem oružja koji se slaže da ga odvede u selo, duboko u Avganistanskoj pustinji, u blizini sovjetske baze gde je Trautman zarobljen...

Sovjetsku ratnu tehniku u filmu čine američki poluguseničar/oklopni transporter M3 iz Drugog svetskog rata, oklopna vozila Alvis FV603 Saracen, BRDM-2, BTR-60, izviđačka kola UAZ-469 i Dajmler Feret MkII, vojni kamioni ZIL-157, GMC M-135, AIL M-325, samohodno protivavionsko oruđe ZSU-23-4, tenk T-55, kao i neidentifikovani tenk koji podsećaa na američki tenk M26 Peršing. Na granici sa Pakistanom, ulogu sovjetskih aviona koji patroliraju preuzeli su avioni F-15. Helikopteri sovjetske armije dolaze u dve varijante, srednjoj i teškoj, i oba su francuske proizvodnje. Transportni helikopter Aerospasjal SA 330 Puma je modifikovan dodavanjem bočnih krila tako da podseća na Mi-24. Drugi helikopter je isto tako izmenjeni SA 342 Gazela. Na puške AKS i AKM su instalirani američki bacači granata M203 i optički nišani. U jednoj sceni, sovjetski mitraljezac puca iz britanskog mitraljeza Luis iz 1916. godine.

Film je dobro primljen od strane mlađe publike u Americi, ali je dobio loše ocene od mnogih filmskih kritičara. Neki kritičari su isticali loše vreme premijere filma, 10 dana posle početka sovjetskog povlačenja iz Avganistana i sa njegovim naglašenim antisovjetskim tonom, koji je ignorisao otvaranje Sovjetskog Saveza prema zapadu za vreme Mihaila Gorbačova, što je znatno promenilo sliku o Sovjetskom Savezu u vreme kad je film sniman. Film zbog toga nije prikazivan u Sovjetskom Savezu.

U originalnom verziji, film se završava citatom: „Ovaj film je posvećen hrabrim avganistanskim mudžahedinima“. Posle napada 11. septembra 2001. godine i rata u Avganistanu, citat je promenjen u „Ovaj film je posvećen plemenitom avganistanskom narodu“ i dodat je citat: „Ja sam poput metka, napunjen olovom i stvoren da ubijam“.

Žanr:akcija, avantura, triler
Godina:1988
Reziser:Peter MacDonald
Scenario: David Morrell
Uloge: Sylvester Stallone, Richard Crenna, Marc de Jonge
Uzrast:R
Award:2 osvojene
Studio: Carolco Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:102 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...