•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Režiser Srđa Anđelić i glavni glumci Jovan Kolarić i Ana Konjović pričaju o filmu Artiljero

Posetioci bioskopa Vilin Grad koji su došli na projekciju domaćeg filma Artiljero imali su prilike da se upoznaju sa režiserom i glavnim glumcima. Kao što većina zna radnja filma Artiljero je vezana za našeg junaka (Mali) koji ima cilj a to je da dovede Nemanju Vidića, svetski poznatog igrača Mančester Junajteda, u Crvenu Zvezdu.

Zainteresovani posetioci su mogli da se slikaju sa režiserom Srđom Anđelićem i glavnim glumcima Jovanom Kolarićem i Anom Konjović, da postave neka pitanja, da dobiju postere sa potpisima… I mi smo iskoristili tu priliku da saznamo neke pojedinosti vezane za film ali i nešto iz privatnog života naših sagovornika.

Kako je raditi sa starijim glumcima?
JK:
Jako zanimljivo, zapravo velika je čast raditi sa njima. Prvo, na filmu je bilo jako zanimljivo i atmosfera je bila dobra, a režiser je hteo da atmosferu prenese i na nas, pa se, kako kaže to prenelo i na publiku koja je gledala taj film. Rad sa poznatim glumcima je lakši nego bilo šta drugo, oni Vam dignu glumu na jedan viši nivo, jednostavnije je da se prosto uživite u scenu.

Vaši utisci sa snimanja filma, koji je bio najbolji kolega i da li je sa nekim kolegom bilo nekih nesporazuma?
AK:
Nije bilo nesporazuma, to mi je možda i najjači utisak sa snimanja što je sve proteklo tako pozitivno. Svaki taj snimajući dan nije bio nimalo naporan, ni težak, ni stresan. Atmosfera na snimanju nekako i ono pre što smo radili i ceo taj proces, sve je bilo stvarno super.

Da li se tokom snimanja filma osećala razlika između mlađih i starijih glumaca ili je sve to bilo kao jedan tim?
SA:
U principu, ne oseća se razlika, kada su naši glavni glumci koji nemaju iskustva na filmu , kada su igrali scene sa njima, to je bilo potpuno ravnopravno. Ti prosto ne možeš da ne glumiš kad si u sceni sa Glogovem ili Perom Božović. Kada bi sada ti stao da razgovaraš sa njima, automatski bi stao sa njima da razgovaraš, kad ti on kaže repliku, ti moraš da mu kažeš repliku koja je u istom tonu, inspiriše te i vuče te na to, ne možeš da budeš lažan.

Od starijih glumaca na filmu, ko je poseban utisak na vas ostavio?
AK:
Verovatno Glogovac, jer od tih starijih sa njim imam jednu onako ozbiljniju scenu a i Aleksandra, koja glumi moju mamu, sa kojom sam takođe imala intimnije scene.
JK:
Mislim da smo kao ekipa svi zajedno dali doprinos, tako da neznam koga bih izdvojio.

Da li mislite da je neko od glumaca nedostajao u filmu, a za koga ste vi želeli da je bio u filmu?
SA:
Niko važan, imao sam kasting napravljen davno pre filma i tačno sam znao ko treba da igra i svi su se odmah odazvali.

Da li je film ispao baš onako kako ste očekivali od samog početka?
SA:
Ne, nikada ne ispadne tako. Zadovoljan si ako ispadne 50 %. Ja sam prezadovoljan sa krajem filma koji je malo neobičan, i prezadovoljan sam nekim scenam u filmu, to nikada ne bih menjao. Ostalo, pola filma bi promenio.
JK:
Meni se iskreno film više sviđao nego što sam očekivao. Za neke scene za koje sam mislio da neće biti smešne su ispale smešne, baš sam oduševljen. Prvi put kad sam odgledao film bio sam baš srećan, nisam očekivao sve to.

U jednoj rečenici, kako biste opisali film Artiljero?
SA:
Artiljero je priča o klincu koji želi da stvori svoj doživljaj, autentičan doživljaj da se izbori za njega i ne želi da sedi u uglu i da posmatra kako život prolazi kraj njega nego preuzima stvari u svoje ruke.
AK:
Rekla bih da je Artiljero film o mladim ljudima, konkretno mladom dečku ustvari, koji samo pokušava da ispuni svoj san, neki svoj trip ustvari. I sad ustvari, koliko on bio izvodljiv ili neizvodljiv, realan ili ne, to sada nije bitno.
JK:
Jedna ljubavna priča koja prati navijačku priču. Često me pitaju ljudi da li i devojke mogu da gledaju taj film, a njima se čak i više sviđa nego muškarcima.

Da li je ovaj film namenjen omladini, ljudima u srednjim godinama ili i stariji mogu da ga gledaju?
AK:
Mislim da nije namenjen nikom posebno, namenjen je svima, ali verovatno će najviše privući mlade ljude, godina ko što su akteri u filmu, ali i one starije.

Da li je ovaj film isključivo za zvezdaše ili mogu i partizanovci da ga gledaju?
SA:
Ne, nije ni za zvezdaše niti za partizanovce! Mi ćemo ovaj film da šaljemo u Južnu Ameriku. Priča o Partizanu i Zvezdi je u totalno drugom planu, ovo je u suštini priča o dečku koji ima svoj san i u tome ga podržava devojčica. U međuvremenu se zaljublje. I nema nikakve veze sa Zvezdom, Partizanom, huliganizmom, ludilima, svađama itd...

Da nije Nemanja Vidić u radnji filma, koji bi drugi fudbaler došao u zvezdu koji bi bio san tog dečka?
SA:
Ne postoji drugi fudbaler, samo Nemanja Vidić, a znaš zašto, zato što je kapiten Manchester United-a i naš najuspešniji fudbaler. Uz Novaka Đokovića on je naš najuspešniji sportista, samo što je razlika ta da se on čuva od medija, čuva svoju privatnost, ne voli da daje intervijue, inače je postigao uspeh kakav mi ne možemo ni da zamislimo.

Za koga zaista navijaš?
JK:
Za Zvezdu!

Ko je po vama najbolji fudbaler na svetu?
SA:
Najbolji fudbaleri svih vremena su Pele i Maradona, to je jasno. Međutim, ja najviše volim Romaria, za mene je Romario njaveći igrač svih vremena.
JK:
Ronaldo, o njemu ne treba posebno govoriti, Drogba, Ibrahimović - njega baš volim.

Za koji strani klub navijas?
JK:
Juventus.

Vaš omiljeni domaći i strani film?
AK:
Mislim da nemam domaći omiljeni film, a strani –neznam ni to, stvarno. Možda Lost in translation to je film koji sam gledala više puta ili recimo Virgin suicide, Sofia Kopole.

Omiljeni režiser, omiljeni glumac?
AK:
Volim Sofiu Kopolu, gledala sam sve njene filmove, ali isto tako volim i (mmmmm J ) Jim-a Jarmusch-a.

Da li postoji neka sličnost između filma Kad porastem biću Kengur i filma Artiljero?
SA:
Ne. Ne vidim ni jednu sličnost.

Vaši budući planovi?
AK:
Ne znam, još uvek završavam fakultet, četvrta sam godina pozorišne produkcije, i definitivno planiram da završim taj fakultet, za početak i otvorena sam nekako, ne vidim svoju budućnost. Ne volim da planiram, ustvari.

Autori: NŽ, MR i SR
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....