•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Režiser filma ’Speed’ želi da se Keanu Reeves vrati za ’Speed 3’

U autobusu je bomba! Jednom kada autobus pređe 50 milјa na sat, bomba je aktivirana. Ako padne ispod 50, eksplodira. Tako lepo jednostavna premisa za akcioni film koja je dovela do toga da je režiser Jan de Bont izradio formulu koja je kopirana iznova i iznova, ali nikada nije nadmašena. Hit film iz 1994. godine, Speed, jedan je od najbolјih de Bont-ovih filmova, kao i jedan od najbolјih filmova super zvezde Keanu Reeves-a, ali da li bi se režiser ikada vratio po nastavak?

"Mislim da to zavisi od toga kakva je priča. Generalno, nisam veliki obožavalac nastavaka. U ugovoru sam imao obavezu da radim nastavak. Ako morate, morate da imate glumačku ekipu koja želi da se vrati, takođe, jer u suprotnom morate da ispričate sasvim novi film. Jer neki od prvih bili su usredsređeni oko njega i o njemu, pomalo nespretnost u tome što je on heroj. I ta nespretnost bića u poziciji da bude heroj je... to je zaista dobro funkcionisalo za njega, ali ne funkcioniše dobro za druge glumce. I zaista je teško pronaći isti takav osećaj povratka".

Iako je Jan de Bont donekle neodređen oko toga da li se planira nastavak ili ne, režiser zvuči kao da bi se apsolutno udvarao Keanuu Reevesu da se vrati ukoliko se Speed 3 ikada ostvari.

Prva brzina prati Keanu Reeves-a kao policajca LAPD-a Jack Traven-a, koji mora da zaustavi autobus koji je miniran od strane ludog bombardera (Dennis Hopper) da eksplodira. Evo kvake, autobus bomba će se aktivirati čim autobus dostigne 50 milјa na sat i eksplodiraće ako autobus naknadno padne ispod 50 milјa na sat, što dovodi do svih vrsta visokooktanskih akcija. Takođe glume Sandra Bullock, Joe Morton i Jeff Daniels, Speed se sada smatra epitetom akcionog trilera sa kokicama.

Kritički kritikovani nastavak, Speed 2: Cruise Control, objavlјen je 13. juna 1997, ali što se manje govori o tome, to bolјe. Nema sumnje da će treći Speed film sa Keanu Reeves-om na vozačkom sedištu izbrisati sve loše uspomene na loše planirani drugi film.

Naravno, Reeves je od tada krenuo od snage do snage kao srebrni akcioni heroj, s tim što je volјeni glumac stvorio ne jednu, već dve glavne franšize u filmu The Matrix i John Wick. Što se tiče ovog poslednjeg, Reeves je nedavno izjavio da će ići "Dokle god noge mogu da me nose. Koliko publika želi da ide", upitan koliko dugo planira da igra ulogu atentatora koji voli pse.

Sada su u filmu već tri filma o John Wick-u, Lionsgate je već potvrdio da ne samo da ćemo dobiti John Wick 4, već i da je John Wick 5 već dobio zeleno svetlo uprkos četvrtom filmu koji nije ni započeo sa realizacijom.

Što se tiče The Matrix, iako određeni detalјi u vezi sa zapletom predstojećeg četvrtog filma i dalјe ostaju misterija, mi znamo da će Reeves ponoviti ulogu Neo-a, uprkos tome što je lik naizgled ubijen tokom finala filma The Matrik Reloaded iz 2003.

Dok ne stignu vesti o Speed 3 da nam izmame osmehe na naša lica, publika može da vidi Reeves-a na velikom ekranu u The Matrix 4 - 22. decembra 2021. godine, dok John Wick 4 treba da izađe 27. maja 2022.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...